NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
SPR ystävien jouluruokailuSPR ystävien jouluruokailu

SPR ystävien jouluruokailu

5.12.2013 SPR / Katriina Oinonen

SPR Kyyjärvi ja Kyyjärven kunta tarjosivat SPR:n ystävätoiminnassa mukana oleville jouluruoan Kivirannassa.

SPR Kyyjärven osasto halusi kiittää ystänä toimineita tarjoamalla jouluruuan. Kunta tuli mukaan tilaisuuteen ja näin saatin maittava jouluateria tarjottua heille, jotka paljon antavat toiminnallaan.

SPR Kyyjärvi aloitti ystävätoiminnan loppuvuonna 2006. Tällöin Karstulan kansalaisopisto järjesti Ystävätoiminnan peruskurssin. Kurssin käyneet perustivat ystäväpiiirin, joka vanhainkodin, kotipalvelun ja seurakunnan kanssa kartoittivat ystävää tarvitsevia. Heitä löytyikin paljon ja lähes kaikki saivatkin oman ystävän. Ystäväpiirissä on toiminut koko ajan n. 10 henkeä ja heillä on yhteensä n. 20 ystävää, joiden luona vieraillaan.

Ystäväpiiri on järjestänyt myös vuosien mittaan yhteistä toimintaa: joulun puurojuhlaa, lettukestejä ja rollaattorimarsseja. Näin mukaan on saatu myös heitä, joilla ei omaa ystävää välttämättä ole ollut. 

Ystävätoiminta jatkuu edelleen aktiivisena ja tänä syksynä järjestettiin jälleen uusi kurssi ystävätoiminnasta. Tämän kautta uusia ystäviä saadaan mukaan toimintaan ja heille, jotka ystävää toivovat, voidaan saada oma ystävä.