NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kalevi Peltovuori saateltiin haudan lepoonKalevi Peltovuori saateltiin haudan lepoon

Kalevi Peltovuori saateltiin haudan lepoon

1.1.2014 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Kalevi Peltovuori siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 18.1.2014. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kirkon seurakuntasalissa.

Aulis Kalevi Peltovuori syntyi Saima ja Emil Peltovuoren e. Åkerbergin nuorimpana lapsena 16.5.1927. Hän varttui Kyyjärvellä sisarensa ja neljän veljen kanssa. Isä kuoli Kalevin ollessa viisi vuotias. Kalevi kävi kansakoulun ja hänen nuoruuden päiviä sävyttivät sotavuodet. Hän kuului sotilaspoikiin vuosina 1941-44. Sisä-Suomen sotilaspiirin komentajan määräyksestä hän toimi ilmansuojelutehtävissä. Asepalveluksen hän suoritti Kuopiossa.

Avioliittoon Kalevi vihittiin Pölkistä kotoisin olevan Anna-Liisan kanssa v.1953. Avioliitosta heille syntyivät lapset: Aarre, Aira ja Leila.

Ensimmäinen yhteinen koti oli "Kantola". Uusi, oma koti, "Peltovuori", valmistui v.1954. Kalevin äiti Saima asui perheen luona. Sylvia sisko jäi leskeksi ja yksin Karstulaan. Kalevin perhe muutti neljäksi kuukaudeksi 1960-luvun puolivälissä asumaan siskon luokse Karstulaan ja sitten palattiin omaan kotiin Kyyjärvelle. Kalevi oli oppinut jo pikkupojasta tekemään työtä. Leskeksi jäänyttä äitiä oli autettava ja yhdessä hankittava elantoa. Hän oli vuosina 1949-50 Keski-Suomen maanviljelysinsinööripiirin työmailla sekatyömiehenä ja panostajana. Kuorma-auto yrittäjänä Kalevi toimi vuosina 1950-58. Pisimmän työuran Kalevi teki K.A.Hämeenniemen linja-autonkuljettajana vuodesta 1958 alkaen ja 1980-luvun puoleen väliin, josta työstä jäi eläkkeelle.

Kalevin harrastuksiin kuuluivat poikavuosilta saakka metsästys ja kalastus. Hän kuului Kyyjärven Erämiehiin vuosikymmenet ja yli 20 vuotta hirvenmetsästysporukkaan. Hän toimi myös aktiivisesti Kyyjärven kalastuskunnassa ja oli innokas kalamies. Kalasaaliita oli tapana jakaa ystäville ja tutuille.

Eläkepäiviä Kalevi vietti yhdessä Anna-Liisan kanssa kotona Kyyjärvellä ja välillä varsinkin kesäisin huvilalla Pölkissä. Kalevi oli luonteeltaan seurallinen ja viihtyi ystävien seurassa. Oma koti myytiin 1990 luvun lopulla ja se hajotettiin kauppakeskus Paletin rakentamisen yhteydessä. Sitten hankittiin koti Kivikonkujalta. Montaa vuotta Anna-Liisa ja Kalevi eivät ehtineet asua Kivikonkujalla, kun Anna-Liisa sairastui vakavasti ja nukkui pois v.2006. Elämä jatkui leskenä ja Aarre muutti isän luokse Kivikonkujan kotiin. Kalevilla oli jo pitkään vakavia sairauksia. Sairaudet pahenivat ja viime vuoden keväällä näytti vakavalta. Kalevin päivät täyttyivät uudenvuodenaattona 31.12.2013. Hän nukkui pois 86 vuoden iässä. Kalevia jäivät kaipaamaan lapset, lastenlapset, lastenlastenlapset, läheiset ja ystävät.

Siunauksen kappelissa toimitti Kyyjärven kirkkoherra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Lotta Vallivaara ja suntiona Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa seurakuntasalissa puhuivat kirkkoherran lisäksi Kalevin veljenpoika Raimo Peltovuori ja Esko Poranen. Adressit lukivat Leila Järvinen ja Timo Peltovuori. Yhdessä laulettiin virsiä.