NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Tuomo Noponen saateltiin haudan lepoonTuomo Noponen saateltiin haudan lepoon

Tuomo Noponen saateltiin haudan lepoon

26.4.2014 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Tuomo Noponen siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 26.4.2014. Muistotilaisuus pidettiin hautauksen jälkeen Kirkon seurakuntasalissa.

Tuomo Juhani Noponen syntyi 9.5.1960, Kyllikki ja Heikki Noposen perheen viidenneksi lapseksi. Tuomo varttui suuren perheen keskellä "Uudellatuvalla". Hän kävi kansakoulun ja sen jälkeen maamieskoulun Alajärvellä. Varusmiespalveluksen hän suoritti Kajaanissa. Kun vanhemmat sisarukset lähtivät maailmalle, oli luonnollista, että Tuomo jäi koulutuksen saaneena kotitilaa hoitamaan. Hän työskenteli kotitilalla ja, kun vanhemmat luopuivat tilan hoidosta, Tuomosta tuli sukupolvenvaihdoksen kautta "Metsäpellon" tilan omistaja.  Tuomo avioitui Arjan kanssa ja avioliitosta syntyivät lapset: Sirja, Birgitta, Andeliina, Helena, Anniina, Miika, Benjamin ja Kimi.  Tuomo hoiti tarmokkaasti maatilaa. Hän lisäsi karjaa, uudisti navettaa ja keskittyi maidontuotantoon. Myös lihantuotantoa oli jonkin verran ohessa. Maatalouskaluston hän nykyaikaisti.  Tuomo oli luonteeltaan auttavainen, seurallinen ja huumorintajuinen. Tuomon ja naapurien välillä olikin paljon yhteistyötä.

Viimeiset vuodet Tuomon elämässä olivat kovia koettelemuksia. Monista asioista oli luovuttava: perheestä, karjasta, tutusta työstä ja terveydestä. Tuomo toipui leikkauksen jälkeen nopeasti ja elämänvoimat palautuivat. Hän hoiti maita ja raivasi metsiä sekä työskenteli välillä Betsetillä.  Tuomo nukkui, meidän kaikkien yllätykseksi, pois lomamatkalla Kuusamon Rukalla. Elämänsä viimeisistä päivistä hän nautti Kuusamon hohtavilla hangilla, hiihtoseurueen kanssa. Tuomon iloinen ilme jäi lähtemättömästi mieliimme. Aamun sarastaessa 10.4.2014, hän jätti meidät muut hiihtäjät taivaltamaan ja muutti murheitten maasta Taivaan Isän tykö.  Tuomoa jäivät kaipaamaan lapset, sisarukset perheineen, Heikki-isä ja Marjatta, Arja sekä monet muut läheiset ja ystävät.

Tuomon siunasi Kyyjärven kappelissa "hiihtokaveri", khra Olavi Vallivaara. Kanttorina oli Minna Erkkilä ja suntiona Tuomon veli, Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa puhui Kirkkoherra, Tuomon lapset kavereineen lauloivat isän lempilaulun, Birgitta muisteli isäänsä. Tuomon veljet ja ystävät lauloivat. Tyttäret Andeliina ja Birgitta lukivat adressit ja yhdessä laulettiin tuttuja virsiä.

Aihealueen yhteistyöyritykset

Kyyjärven Hautauspalvelu