NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Pääsiäistervehdys pohjoisestaPääsiäistervehdys pohjoisesta

Pääsiäistervehdys pohjoisesta

18.4.2014 Kyyjärven kunta / Eero Ylitalo

Parin viikon kuluttua tulee kuluneeksi vuosi muutostamme Kyyjärvelle. Vuosi on ollut uudessa tehtävässä luonnollisesti työntäyteinen, mutta erittäin antoisa. Arjen aherrukseen ohella olemme saaneet tutustua uusiin ihmisiin ja kotoutumisemme on sujunut erinomaisen hyvin.

Kyyjärvellä olemme monella tapaa saaneet elää erikoisen talvenselän ja kevään ajan. Harrastusten suhteen lumettomuus on ollut yllättävää, mutta onneksi meille on vakuutettu, että ilmentymä on erittäin poikkeuksellista. Pakkaset ovat toki muistuttaneet talven ajasta, ja luoneet Kyyjärvelle paksun jääkannen. Tukkirannassa on ollut mielenkiintoista kuunnella "järven laulua" ja seurata monenmoista toimintaa, jonka kantava jääpeite on järvenselälle mahdollistanut.


Kuntakentän muutospaineet ovat pitäneet huolen, että kunnankonttorilla ja luottamushenkilöillä on riittänyt aiheita lausuntoihin ja kokouksiin. Tilinpäätös saatiin säädetyssä aikataulussa jatkovalmisteluun, ja yksimielisen laajakaistapäätöksen myötä Kyyjärveltä lähti maakuntaan vahva kehitysmyönteinen viesti.


Kyyjärvi on valtakunnallinen edelläkävijä kunnallisen päätöksenteon viestinnässä. Päättäjien ja kuntalaisten kanssakäymisen uutena kanavana avattiin parisen viikkoa sitten "Esson parlamentti", joka oli osoitus siitä, että Kyyjärvellä halutaan kehittää asioita avoimesti ja yhteistuumin. Parlamentti sai myös laajaa huomiota tiedotusvälineissä ja ilmeistä on, että ideaa tullaan kopioimaan myös muissa kunnissa. Luonnollisesti parlamentti saa jatkoa Kyyjärvellä syksyn mittaan toivossa, että sekä päättäjät että kuntalaiset tulevat myös jatkossa aktiivisesti mukaan. Ensimmäisen parlamentin päätöksenteon luotettavuus asetetaan puntariin ensimmäisen kerran tiistaina 6.5.2014, jolloin on sovittu järjestettäväksi Kyyjärven siivoustalkoot kuntakeskuksessa.


Viime viikolla suuntasimme pohjoista kohti ehtiäksemme virittää talven asumattomana olleen Pellon kotimme tunnelmaan, joka toivottaisi tyttäremme Annukan ja Emilian perheineen tervetulleeksi viettämään kevättalven perinteistä juhlaa syntymäkotiinsa. Erityisesti iloitsemme ainokaisen lapsenlapsemme, pikku-Elinan saapumista Etelä-Ruotsista mummolaan viettämään 4-vuotis merkkipäiväänsä I- pääsiäispäivänä.


Tänä vuonna pääsiäinen on ajoittunut myöhäiseen kevääseen. Kouluajoilta on jäänyt mieleen ajankohdan määritelmä. "Pääsiäissunnuntai on kevätpäiväntasauksen jälkeisen täydenkuun jälkeinen sunnuntai" Aikaisintaan pääsiäistä vietetään siis maaliskuun toiseksi viimeisellä ja viimeistään huhtikuun viimeisellä viikolla.


Hiihtokilometrejä ei täällä napapiirin korkeudella tänä pääsiäisenä paljon kerry. Vesisade on pehmittänyt ne hohtavat hanget, jotka vielä viime viikolla meitä täällä tervehtivät. Sen verran on kuitenkin lunta maassa, että saimme Elinan kanssa kasattua oheisen kuvassa kanssamme poseeraavan lumiukon.


Sen myötä toivotamme kaikille oikein hyvää pääsiäistä ja kevään jatkoa.
Nähdään Kyyjärvellä arjen alkaessa
Sinikka ja Eero Ylitalo