NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Taisto Nieminen saateltiin haudan lepoonTaisto Nieminen saateltiin haudan lepoon

Taisto Nieminen saateltiin haudan lepoon

20.9.2014 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Taisto Nieminen siunattiin lauantaina 20.9..2014 Kyyjärven siunauskappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli kirkossa.

Taisto Elias Nieminen  syntyi 17.4.1920 Luopioisissa Emilia ja Väinö Niemisen toisena lapsena. Taistolla oli kaksi veljeä ja sisko sekä sisarpuolia. Hän varttui Hämeessä omassa syntymäkodissaan, kävi kansakoulun ja yhteiskoulua. Vanhemman veljen kanssa hän kalasti paljon Kukkian järvessä. Taiston nuoruuden päiviin liittyy sotavuodet. Monta vuotta meni puolustaessaan Isänmaata. Hän haavoittui räjähdysonnettomuudessa syksyllä 1942.

Kyyjärveläiseen tulevaan puolisoonsa Auneen Taisto tutustui kotikylällään Aitoossa, jonne Aune oli muutamien ikätoveriensa kanssa tullut palvelukseen. Heidät vihittiin sodan jälkeen avioliittoon Kyyjärvellä keväällä 1944. Avioliitosta syntyivät lapset: Voitto, Mauri, Sisko ja Seija. Oma koti, "Rauhala", rakennettiin Kyyjärven Noposenahoon Aunen kotitalon maille. Yhdessä Aunen kanssa raivattiin ja kuokittiin uutta peltoa ja ostettiin lisää maita. Rakennettiin vanhan navetan tilalle myöhemmin uusi ja tarvittavat muut rakennukset. Aune-vaimo hoiti lapset ja karjan, kun Taisto työskenteli metsätöissä ja uitolla. Enso Gutzeitilla oli Noposenahossa suuret metsäalat ja hakkuutyömaat. Syyskesällä 1963 Niemisen perhe muutti Jyväskylään, jossa Taisto työskenteli metsätöissä. Seuraavana keväänä palattiin kotiin Noposenahoon ja jatkettiin karjanhoitoa sekä maanviljelystä. Taisto oli hakkuulla ja metsänhoitotöissä sekä Tapion palveluksessa kaivaen mm. metsäojia. Aikanaan oli iän myötä luovuttava karjasta ja vanhin poika Voitto jäi viljelemään kotitilaa, kun muut sisarukset lähtivät kodista omaan elämään.

Taisto oli luonteeltaan ahkera ja vaatimaton. Hän teki elämässään paljon ruumiillista työtä. Hän oli mukana kunnallisissa luottamustehtävissä: kunnanvaltuustossa ja viimeksi pitkään sosiaalilautakunnassa. Yhdessä Aunen kanssa he saivat elää avioliitossa yli 64 vuotta. Aune nukkui pois syksyllä 2008. Taisto sai elää pitkän elämän terveenä ja iloisella mielellä. Viimeiset vuodet kotona Voitto oli hänen omaishoitajanaan. Hän nukkui pois lyhyen sairauden kautta 27.8.2014. Taistoa jäivät kaipaamaan lapset perheineen, lastenlapset, Helga sisar ja sisarusten lapset muut sukulaiset ja ystävät.

Siunauksen kappelissa toimittivat khra Olavi Vallivaara, kanttori Minna Erkkilä ja suntio Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa Kyyjärven kirkossa puhuivat khra Olavi Vallivaara, Mauri Nieminen muisteli isäänsä, Jorma Sorsa piti muistopuheen apelleen, Seppo Aksela muisteli läheistä sukulaistaan ja naapuriaan. Siskon pojat Tero ja Tuomas lauloivat pappansa muistolle "Taivaisen laulun". Adressit lukivat Seija tyttärensä Marikan kanssa. Yhdessä laulettiin tuttuja virsiä.