NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Arja Aulikki Peltonen saateltiin haudan lepoonArja Aulikki Peltonen saateltiin haudan lepoon

Arja Aulikki Peltonen saateltiin haudan lepoon

1.9.2014 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Arja Aulikki Peltonen siunattiin lauantaina 30.8.2014 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuutta vietettiin Kirkon seurakuntasalissa.

Arja Peltonen syntyi Aili ja Arvo Peltosen perheen toiseksi vanhimpana lapsena 21.1.1942 Mietoisissa. Hän varttui lapsuuskodissaan kahden sisaren ja veljen kanssa, kävi kansakoulun. Karjanhoitokoulua hän kävi ensin Mietoisissa Lehtisen kartanon yhteydessä olevassa koulussa ja viimeisen vuoden Naantalissa. Ensimmäinen työpaikka karjantarkkailijana oli Kuusjoella. Arja kuitenkin piti enemmän "käytännön" töistä ja niinpä hän toimi pitkään, 23 vuotta. karjakkona Ajolan tilalla Rymättylässä. Sieltä hän muutti Keski-Suomeen Kyyjärvelle, jossa hän oli maatalouslomittajana yli 20 vuotta eläkeikään saakka. Arja piti työstään lehmien ja eläinten kanssa. Hän oli puhelias ja kotiseudun murre sävytti hänen persoonaansa. Arjan harrastuksiin kuuluivat käsityöt, lukeminen ja sanaristikot.

Arja tutustui Toivo Haaraseen vajaat 30 vuotta sitten. He elivät yhdessä Toivon syntymäkodissa Peuralinnan Hautakankaalla. Viimeiset kaksi vuotta Arja sairasti. Kun enää ei voitu asua Peuralinnassa, Arja ja Toivo muuttivat Kyyjärvelle. Vaikean sairauden murtamana Arja nukkui pois Karstulan sairaalassa 20.8.2014. Arjaa jäivät kaipaamaan Toivo, sisar ja veli, serkut perheineen ja muut sukulaiset ja ystävät.

Siunauksen kappelissa toimittivat khra Olavi Vallivaara, kanttori Minna Erkkilä ja suntio Alpo Noponen. Hautauksen jälkeen muistotilaisuudessa puhui khra Olavi Vallivaara. Armi sisar luki adressit ja esitti laulua yhdessä kanttorin sekä ystävänsä kanssa. Ajolan aikaiset ystävät Rymättylästä muistelivat Arjaa ja yhdessä laulettiin tuttuja virsiä.