NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Päivitetty lisää! Ilves etsii helppoa ruokaa?Päivitetty lisää! Ilves etsii helppoa ruokaa?

Päivitetty lisää! Ilves etsii helppoa ruokaa?

2.2.2015 Mediamyllärit ry E.Koivisto

Ajaako runsas uusi lumi ilveksen asuinalueelle tavoittelemaan kotikissoja vai tuoksuiko nenään Touhulan biojäteastia?

Sunnuntain ja Lauantain välisenä yönä oli ilves liikkunut koulun alueelta Touhulan nurkalle ja siitä Pillikon Keijon koiran häkille ja edelleen rantapusikoihin sataman läheisyyteen. Kotikissat kyllä häipyvät hämärissä ilveksen suihin joten olkaapa tarkkoina kissanomistajat. Aika suuret nuo jäljet ovat, noin 8 cm halkaisijaltaan ja sieltä kun vielä työntää kynnet esille niin eipä tule pieniä naarmuja vaan oikein lihasuikaleita. Kyllä tuo ilveskin ihmistä pelkää joten ei syytä huoleen. Vaikeata tuo kuvien ottaminen uudesta valkoisesta lumesta.

Lisäkuvissa olevat kuvat otettu Honkalehdon rannalta eilen..tullut kylältä päin ja matkannut leirintäalueelle päin  pitkin rantoja.

Terveisin  Aila Ahtila

Jälkiä löytyy lisää Paanasen Veikon takapihalta ja edelleen Torpanmäentien yli kohti Hakolaa ja tänään tiistaina päivällä tuo "kylän kissa" oli istuskellut Pohjoiskankaan pihassa, oli kuulemma saatu kuvakin tupsukorvasta. Ei taida maha vielä olla täynnä mutta maaliskuun kiima-aika laittaa uroksen kyllä lähölle, jos naaras niin kohta meillä näitä "kyläkissoja" pyörii täällä useampikin makeiden tuoksujen perässä.

T Erkki Koivisto