NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kyyjärven Osuuspankin jäsenet kutsutaan osuuspankin ylimääräiseen osuuskunnan kokoukseenKyyjärven Osuuspankin jäsenet kutsutaan osuuspankin ylimääräiseen osuuskunnan kokoukseen

Kyyjärven Osuuspankin jäsenet kutsutaan osuuspankin ylimääräiseen osuuskunnan kokoukseen

10.2.2015 Kyyjärven Mediamyllärit ry. Urpo Ojala / Veikko Huumarkangas

Kokous pidetään 24.2.2015 kello 18 alkaen osoitteessa Tuliharjuntie 4, 43700 Kyyjärvi.

 

Päätetään liittymisestä yhteenliittymään sekä liittymisestä yhteenliittymän keskusyhteisöön

  • Hallitus ehdottaa, että Kyyjärven Osuuspankki liittyy laissa talletuspankkien yhteenliittymästä (599/2010, muutoksineen) tarkoitettuun POP Pankki -ryhmän muodostamaan yhteenliittymään sekä jäseneksi kyseisen yhteenliittymän keskusyhteisöön, jona toimii POP Pankkiliitto osk.

Päätetään osuuskunnan sääntöjen muutoksesta

  • Hallitus ehdottaa, että Kyyjärven Osuuspankin sääntöjä muutetaan siten, että ne täyttävät laissa talletuspankkien yhteenliittymästä (599/2010, muutoksineen) tarkoitetulle jäsenluottolaitokselle asetetut vaatimukset ja että sääntöihin tehdään eräitä muita muutoksia ja täsmennyksiä. Sääntömuutosten pääasiallinen

sisältö on seuraava:

o Toimialaa koskevaa sääntömääräystä muutetaan sanamuodoltaan sijoituspalvelulakia vastaavaksi.

o Sääntöihin otetaan talletuspankkien yhteenliittymästä annetun lain 6 §:n edellyttämät määräykset seuraavasti:

Osuuspankki kuuluu talletuspankkien yhteenliittymästä annetussa laissa (jäljempänä yhteenliittymälaki) tarkoitettuun yhteenliittymään ("Osuuspankkien yhteenliittymä"), jonka muodostavat tämä osuuspankki ja sen konsolidointiryhmään kuuluvat yritykset, keskusyhteisö ja sen konsolidointiryhmään kuuluvat yritykset, muut keskusyhteisön jäseninä olevat jäsenluottolaitokset ja niiden konsolidointiryhmään kuuluvat yritykset sekä sellaiset luottolaitokset, rahoituslaitokset ja palveluyritykset, joiden äänivallasta edellä mainitut yhteisöt omistavat yli puolet. Osuuspankkien yhteenliittymän yhteenliittymälain mukaisena keskusyhteisönä toimii POP Pankkiliitto osk (jäljempänä Keskusyhteisö). Osuuspankki on Keskusyhteisön jäsen.

Keskusyhteisö

-valvoo yhteenliittymälain mukaisesti osuuspankin toimintaa

-vahvistaa osuuspankin noudatettavaksi yleiset toimintaperiaatteet osuuspankin yhteenliittymän kannalta merkittävässä toiminnassa

-antaa osuuspankille sen maksuvalmiuden ja vakavaraisuuden turvaamiseksi ohjeita vakavaraisuuden ja riskien hallinnasta, luotettavasta hallinnosta ja sisäisestä valvonnasta sekä

-antaa ohjeita yhtenäisten tilinpäätösperiaatteiden noudattamiseksi yhteenliittymän yhdistellyn tilinpäätöksen laatimisessa.

Osuuspankki on velvollinen osallistumaan Keskusyhteisön jäsenenä olevan toisen luottolaitoksen selvitystilan ehkäisemiseksi tarvittaviin tukitoimiin sekä Keskusyhteisön jäsenenä olevan toisen jäsenluottolaitoksen puolesta suorittaman velan maksuun yhteenliittymälain mukaisesti.

o Sääntöihin otetaan määräys, jossa todetaan muun muassa, että kuolleen jäsenen oikeudenomistajilla on valitsemansa edustajan kautta oikeus käyttää vainajan taloudellista oikeutta vuoden ajan kuolinpäivästä. Lisäksi kuolleen jäsenen oikeudenomistajalla, jolle oikeus jäsenosuusmaksuun on siirtynyt, olisi oikeus jäseneksi pääsemiseen, mikäli edellytykset siihen muutoin ovat olemassa.

o Jäsenen oikeudet tuottava osuuslaji muutetaan nimikkeeltään jäsenosuudeksi.

o Otetaan käyttöön uusi osuuslaji nimeltään POP Osuus, joita voidaan antaa vain osuuspankin jäsenille. POP Osuuksien antamisesta jäsenille päättää hallitus. Osana POP Osuuksien käyttöönottoa lisätään sääntöihin POP Osuuksia koskeva lunastuspykälä.

o Jäsenosuuksien ja POP Osuuksien palauttamista koskevat määräykset yhtenäistetään ja sisällytetään samaan sääntömääräykseen. Osuuspankilla on kuitenkin oikeus kieltäytyä jäsenosuusmaksujen ja POP Osuuksista suoritettujen maksujen palauttamisesta osuuspankin toiminnan aikana. Osuuspankki voi myöhemmin päättää edellä mainitun kiellon kumoamisesta. Palauttamista koskevasta kiellosta ja sen kumoamisesta päättää tarvittaessa hallitus.

Mikäli osuuspankki ei ole kieltäytynyt palauttamisesta, jäsenosuusmaksu ja POP Osuudesta suoritettu maksu voidaan palauttaa 12 kuukauden kuluttua sen tilikauden päättymisestä, jonka aikana jäsenyys on päättynyt tai POP Osuuden omistaja on irtisanonut osuuden. Ellei palautusta voida jonakin vuonna maksaa täysimääräisesti, maksamatta jäänyt osa maksetaan seuraavien tilinpäätösten perusteella käytettävissä olevista omista pääomista. Edellä määrätty oikeus maksamatta jääneen osan jälkipalautukseen päättyy kuitenkin viidennen seuraavan tilinpäätöksen jälkeen. Maksamatta jääneelle osalle ei makseta korkoa.

o Lisäosuuksia koskevaa sääntömääräystä muutetaan siten, että lisäosuuksien antaminen päättyy ja että lisäosuudet voidaan hakemuksesta muuntaa POP Osuuksiksi.

o Luottokantavakuuttamista koskeva sääntömääräys poistetaan.

o Ylijäämän jakamista koskeva sääntömääräys muutetaan vastaamaan osuuspankin varojenjakoa ja vakavaraisuutta koskevaa sääntelyä sekä muuta pankkisääntelyä. Jäsenosuuksien ja POP Osuuksien korko maksetaan 6 kuukauden kuluessa ylijäämää koskevasta päätöksestä.

o Hallituksen jäsenenä toimivan toimitusjohtajan osalta sääntöihin otetaan määräys, jonka mukaan yläikäraja määräytyy osuuspankin ja toimitusjohtajan välisen toimisopimuksen mukaisesti.

o Sääntöihin otetaan määräys, jonka mukaan hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenelle, toimitusjohtajalle ja toimitusjohtajan sijaiselle, tilintarkastajalle ja varatilintarkastajalle sekä näiden luottolaitoslaissa määritellylle lähipiirille annettavaa luottoa ja siihen rinnastettavaa muuta rahoitusta koskevat päätökset sekä sijoittamista näiden lähipiiriin kuuluvaan yritykseen tai tällaiseen luotonantoon ja sijoituksiin sovellettavat yleiset ehdot on hyväksyttävä osuuspankin hallituksessa.

o Sääntöihin otetaan määräys toimitusjohtajan sijaisesta.

o Toiminimenkirjoittaminen muutetaan edustamisoikeudeksi.

o Sääntöihin otetaan määräys, jonka mukaan osuuskunnan kokous voi päättää lahjan antamisesta yleishyödylliseen tai siihen rinnastettavaan tarkoitukseen, jos lahjoituksen määrää voidaan käyttötarkoitukseen sekä osuuspankin tilaan ja muihin olosuhteisiin katsoen pitää kohtuullisena. Hallitus saa käyttää sanottuun tarkoitukseen varoja, joiden merkitys osuuspankin tila huomioon ottaen on vähäinen.

o Varojen jakamisesta osuuspankin purkautuessa koskevaa määräystä muutetaan siten, että osuuspankin purkautuessa palautetaan ensin lisäosuusmaksut, tämän jälkeen jäsenosuusmaksut ja POP Osuuksista suoritetut maksut yhtäläisellä etu-oikeudella, minkä jälkeen jäljelle jäävä netto-omaisuus jaetaan osuuskunnan kokouksen päätöksellä POP Pankki -ryhmän yhteisvastuu huomioon ottaen jäsenille siinä suhteessa kuin jäsenet omistivat jäsenosuuksia ja POP Osuuksia osuusmaksujen palautuksen hetkellä tai yleishyödylliseen tarkoitukseen osuuspankin hallintoneuvoston määrittelemien tasapuolisuusperiaatteiden mukaisesti.

o Lisäksi tehdään lainsäädännön muutoksesta ja muista sääntömuutoksista johtuvia tarkennuksia sekä erinäisiä teknisluonteisia korjauksia sääntöihin.

  • Hallitus ehdottaa, että sääntöjen voimaantulo ja rekisteröinti edellyttää ja olisi ehdollinen sille, että ne POP Pankkiliitto osk:n jäsenpankit, joiden taseiden yhteenlaskettu loppusumma (laskettuna tilanteen per 31.12.2013 mukaan) edustaa vähintään 70 % kaikkien POP Pankkiliitto osk:n jäsenpankkien yhteenlasketusta taseiden (laskettuna tilanteen per 31.12.2013 mukaan) loppusummasta, ovat viimeistään 30.4.2015 tehneet vastaavan päätöksen sääntöjensä muuttamisesta.

Osallistumisoikeus osuuskunnan ylimääräiseen kokoukseen on jokaisella pankin jäsenellä.

Kokousasiakirjat

Hallituksen ehdotukset ja muut osuuskuntalain 5 luvun 23 §:ssä tarkoitetut kokousasiakirjat ovat nähtävillä Kyyjärven Osuuspankin pääkonttorissa osoitteessa

Tuliharjuntie 4, 43700 Kyyjärvi 16.1.2015 lukien.

 

Kyyjärvi Karstula

www.poppankki.fi

 

 

KOKOUSKUTSU KYYJÄRVEN OSUUSPANKIN

YLIMÄÄRÄISEEN OSUUSKUNNAN KOKOUKSEEN

 

Kyyjärvellä 15.1.2015 KYYJÄRVEN OSUUSPANKKI Hallitus

 

Osuuskunnan kokouksessa käsiteltävät asiat: