NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
NettiTV: Snowmobile Enduro European Cup & SM-osakilpailuNettiTV: Snowmobile Enduro European Cup & SM-osakilpailu

NettiTV: Snowmobile Enduro European Cup & SM-osakilpailu

21.2.2015 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Kilpailijoiden ja taustajoukkojen lisäksi FIM Europe, Suomen moottoriliitto ry, Kouheron kelkkailijat ry ja Kyyjärven mediamyllärit ry valmistautuvat Karstulassa järjestettävään moottorikelkkojen Eurooppa Cupin osakilpailuun 21.2. - 22.2.2015. Kisat välitetään suorana nettiTV-lähetyksenä.

Pari vuotta sitten tehtiin ensimmäisen lähetys, viime vuosi jäi kokonaan väliin lumenpuutteen takia, mutta nyt valmistautuminen on edennyt kokonaisuutena hyvin ja mylläreiden osalta jo mainosaitojen pystytykseen. Huomenna viritellään laitteita lähetyskuntoon, sillä kisa käynnistyy varhain lauantaiaamuna. Ensimmäinen kelkka starttaa siirtymätaipaleelle noin klo 8.30.

Kisakeskuksena toimii Karstulan Evankelinen opisto, jonne myös ensimmäinen Vallitieltä käynnistyvä 13 km:n erikoiskoe päättyy aamupäivällä. Lauantaina ajetaan lisäksi kolme muuta erikoiskoetta ja sunnuntaina kaikkiaan kolme. Ajaminen vaatii hyvää kalustoa ja kovaa kuntoa, sillä pisin erikoiskoe näytti olevan lähes 60 kilometriä ja sen huippukuskit ajavat noin tuntiin.

Tavoitteena on, että kisa-alueen lisäksi liikkeelle saadaan kaksi eri kameraryhmää, jotka tallentavat erikoiskokeita maastossa. Jos ja kun Karstulaan rakentuu valokuituverkko, niin tulevina vuosina live-kuvaa saadaan suoraan maastosta. Mutta sitä odotellessa, joudutaan toimimaan vähän perinteisemmellä mallilla.

Kisaan on ilmoittautunut lähes 80 kuljettajaa, suurin osa Suomesta mutta myös Virosta ja Ruotsista. Kyyjärveläistä vauhtia ja osaamista edustaa Henri Bergman. Eurooppa Cupin osakilpailun lisäksi kisassa ajetaan myös SM-osakilpailu. Lisätietoja itse kisasta löytyy www.kelkkatulokset.fi tai Kouheron Kelkkailijoiden sivulta www.ko-ke.fi tai Suomen Moottoriliiton sivulta www.moottoriliitto.fi

Kova ponnistus kaikilta ja tiivistunnelmainen viikonloppu tulossa. Bensan käryä pääsee haistelemaan myös Lasse Mansikka-Aho, joka toimii kisan selostajana tuttuun tapaan.

Tervetuloa linjoille tai paikanpäälle Karstulaan.