NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Jäänlähtömerkki seisoo vielä paikallaanJäänlähtömerkki seisoo vielä paikallaan

Jäänlähtömerkki seisoo vielä paikallaan

15.4.2015 Kyyjärven kunta / Eero Ylitalo

Kyyjärven jään tumma pinta on merkkinä siitä, että järvi lähiaikoina vapautuu jääpeitteestään. Kaunis Kyyjärvi ry:n järjestämä arvauskilpailu jäälle viedyn betonisen möhkäleen uppoamisen ja merkkisalon kaatumisen ajankohdasta on vielä käynnissä. Vuosien tauon jälkeen järjestetty kilpailu on otettu mieluisasti vastaan ja eri liikkeissä olleet listat ovat täyttyneet arvaajien nimistä mukavasti.

Ellei merkki uppoa ja sen seurauksena merkkisalko kaadu ennen viikonloppua, keskitetään veikkausten myynti perjantaina ja lauantaina Kauppakeskus Palettiin Sepon Kultaan ja Kahvila- Amoriin.

Arpoja saa viranomaisluvan mukaan myydä koko huhtikuun ajan, mutta sään lämpenemisestä ja jäljellä olevien arpojen määrän vähyydestä johtuen on todenäköistä, että tulevana viikonloppuna on viimeinen mahdollisuus osallistua kilpailuun. Pääpalkintona on hieno kotimainen Tunturi-polkupyörä.

Möhkäleen uppoamisen ja salon kaatumisen ajankohtaa valvotaan kahden nauhoittavan kameran voimin, ja sen lisäksi Lintulahden pirtin ikkunassa on ympärivuorokautinen, Riittan ja Tapion muodostama parivartio.