NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Taidetta, tietoa ja tapaamisia Tapahtumien illassaTaidetta, tietoa ja tapaamisia Tapahtumien illassa

Taidetta, tietoa ja tapaamisia Tapahtumien illassa

15.9.2015 Maarit Ohranen / Kirjasto

Kirjaston kävijälaskuri nakutti ahkerasti Tapahtumien illassa. Muun touhun ohella ennätettiin tietokilpailuihinkin osallistua. Onnettaren suosimat löydät tästä jutusta.

Aluetaiteilija Laura Hetemäen ohjaama Sokerimarmorointi- työpaja herätti runsaasti kiinnostusta ja innostusta. Töitä valmistui yli 70 kpl! Marmoroinnit jätettiin kirjastolle kuivamaan viikonlopun yli, joten maanataina töihin mennessä minua odotti iloinen värimeri sekä pöydillä että hyllyillä. (Jutun pääkuvassa osa töistä.)

Kirjastossa oli myös kaksi tietokilpailua; toinen aikuisille - toinen lapsille ja nuorille. Aikuisten tietokilpailu oli sen verran haasteellinen, että vastausten joukosta löytyi ainoastaan kolme oikeaa vastausta. Koulun siistijän, Päivi Rokalan, avustuksella suoritimme maanantaina arvonnan. Ensin arvoimme kaksi palkintoa oikein vastanneiden kesken ja sen jälkeen kaksi palkinota kaikkien osallistuneiden kesken. Ensin aikuisten palkinnot, sitten lasten ja nuorten. Alla voittajat ja voitot.

  • Raimo Kytölä, kirjapalkinto: Lukutaidoton, joka osasi laskea
  • Riitta Kytölä, kirjapalkinto: Totta
  • Ari-Pekka Poikonen, Keski-kirjastojen logolla varustettu muistitikku
  • Annika Mattila, äänikirja: Rintakyliä ja larvamaita
  • Henna Tamminen, kirjapalkinto: Muumipapan urotyöt
  • Helmi Kytölä, kirjapalkinto: Vaara
  • Johanna Pohjoiskangas, kirjapalkinto: Vaarallinen juhannus
  • August Lerssi, kirjapalkinto: Tekemistä riittää, Emma

Onnea voittajille! Palkinnot voi noutaa kirjastosta kirjaston aukioloaikoina. (Kytölän perheellä oli niin uskomaton arpaonni, että voin lämpimästi suositella Lotto-luukulla asiointia.)

Lisäkuvista löydät tietokilpailukysymykset ilman vastauksia - sen jälkeen vastausten kera. Pääset halutessasi testaamaan tietojasi, mikäli perjantaina ei aika riittänyt. (Oho, kuvat siirtyivätkin niin pieninä, että vaikea on saada tekstistä selvää. Mutta kirjastossa voit lukea ne ihan paperilta. Tule käymään!)

P.S. Sokerimarmorointiin osallistuneet - Muistattehan hakea kirjastolta työnne.