NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kirkkoneuvosto esittää entistä veroprosenttiaKirkkoneuvosto esittää entistä veroprosenttia

Kirkkoneuvosto esittää entistä veroprosenttia

23.10.2015 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Kyyjärven seurakunnan kirkkoneuvosto kokousti torstai-iltana 22.10.2015. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että ensi vuonna 2016 jatketaan 2,00%:n kirkollisveroprosentilla.

Seurakunnan talous on kireä jatkossakin. Yhteisöveron muutos aiheuttaa Kyyjärven seurakunnassa verotulojen laskua, johon ei olisi varaa. Talouden ongelma on käyttötalous ja sen myötä vuositulos, joka ei riitä investointeihin. Onneksi investointitarvetta ei tällä hetkellä ole. Keskusteltiin myös seurakunnan kiinteistöjen myymisestä, mutta se ei tuntunut ajankohtaiselta, koska asuinrakennuksista on vuokratuloja. Kyyjärven seurakunnan toiminnasta keskusteltiin ensi vuoden 2016 talousarvion näkökulmasta. Samoilla linjoilla jatketaan kuin tänäkin vuonna työaloittain. Kolme vakituista työntekijää ja ostopalvelut Karstulan seurakunnalta, Kyyjärven Piha-ja Kiinteistöltä ja Kyyjärven kunnalta.

Perhon seurakunnan yhteistyö tiedusteluun vastattiin myönteisesti. Kyyjärven seurakunta on avoimin mielin yhteistyölle kaikkien naapurien kanssa. Nykyinen yhteistyö Karstulan seurakunnan kanssa toimii hyvin, mutta hiippakunnassa on vireillä laajempia yhteistyöhankkeita. Näihin keskusteluihin Kyyjärven seurakuntakin on kutsuttu neuvotteluun Viitasaarelle 12.11.

Kiitoksella kirkkoneuvosto merkitsi tiedoksi, että Kyyjärven Maamiesseura on talkoilla raivannut ja kunnostanut uuden parkkialueen Hautausmaalle. Puuhamiehenä on toiminut kirkkoneuvoston jäsen Tapio Lintulahti, joka edellisessä kokouksessa pyysi lupaa hankkeen toteuttamiselle. Toivomuksena oli, että alue voitaisiin ensi kesänä päällystää. Tiedoksi merkittiin myös, että Harsunkankaan kuntoradan yläreitin levennyksen yhteydessä on kaadettu kymmenen mäntyä, jotka päätettiin myydä.

Kirkkoneuvosto päätti esittää Lähetystyön johtokunnan aloitteen hyväksyttäväksi kirkkovaltuustolle. Se koskee uutta palvelusopimusta(nimikkosopimusta) Suomen Lähetysseuran kanssa. Entinen sopimus päättyi 4.7.2015. Se koski Hanna-Leena Pölkin työtä Nepalissa. Uusi kohde on Venäjällä, Komin tasavallassa, Uralin rovastikunnassa olevat Syktyvkarin ja Troitsko-Petshorskin Inkerin kirkon seurakunnat.