NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kunnan liikuntatoimen ja kansalaisopiston liikuntapiirit joulutauolla ja ajatuksen virtaa!Kunnan liikuntatoimen ja kansalaisopiston liikuntapiirit joulutauolla ja ajatuksen virtaa!

Kunnan liikuntatoimen ja kansalaisopiston liikuntapiirit joulutauolla ja ajatuksen virtaa!

14.12.2015 Kyyjärven kunta/Liikuntatoimi/Niklas Vuorenmäki

Monet hiet on keretty vuodattaa tämän syyskauden aikana. Liikuntapiirit ovat tauolla vuodenvaihteen yli. Muistakaa kuitenkin liikkua, minkä kinkunsyönniltä kerkeätte! ;)

Kiitos kaikille piireihin osallistuneille mukavasta syyskaudesta, mukavia ja innostavia hetkiä olemme saaneet kokea liikunnan parissa. Kaloreita on poltettu, lihaksia, jänteitä ja niveliä on vahvistettu, liikkuvuutta on parannettu, hengitys- ja verenkiertoelimistöä on kehitetty. Piirit jatkuvat viikolla 2 11.1.2016 alkaen.

Ihmisten elämän sisältöä ja järjestystä ohjaa hyvin vahvasti henkilön arvomaailma. Mihin me itse kukainenkin käytämme sen kallisarvoisen aikamme? Kun ihmisiltä kartoitetaan heille tärkeitä arvoja, löytyy hyvin monen listan kärkipäästä oma, läheisten ja perheen terveys. Terveydestä puhuttaessa jaetaan terveys yleensä kolmeen eri kategoriaan, fyysiseen-, psyykkiseen- ja sosiaaliseen terveyteen.

Nyky-yhteiskunta mahdollistaa terveyden rapistumisen, mikäli ihminen ei tee tietoisia valintoja terveytensä eteen. Työn ja arjen fyysinen passiivisuus, teollinen ruoka, kiireet ja stressi sekä älyteknologia ovat mm. asioita, joiden vaikutukset terveyteen on hyvä tiedostaa. Terveys on asia, joka ei säily suurellakaan osalla väestöstä passiivisilla elämäntavoilla ja odottamalla, että se säilyy kuin itsestään. Hyvä terveys vaatii aktiivista ylläpitoa, tietoisia ratkaisuja sekä tahtoa.

Terveyden ylläpitoon ehdoton täsmälääke on liikunta. Liikunnan avulla ylläpidämme kaikkia aiemmin mainittuja terveyden osa-alueita. Harrastamalla säännöllisesti liikuntaa ylläpidämme ennenkaikkea omaa terveyttämme, mutta myös esimerkillämme vaikutamme välillisesti ympärillämme olevien ihmisten terveyteen. Liikunnallinen ja aktiivinen elämäntapa on periytyvää! 

Hyviä liikunta hetkiä ja rauhallista joulun odotusta kaikille! Muistakaa vaalia terveyttä, meillä kaikilla on vain yksi! :)


Terveisin

Kyyjärven kunta

Liikuntatoimi