NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Ensimmäinen virallinen puolikenttäpeli: Napa vs Napa! Ensimmäinen virallinen puolikenttäpeli: Napa vs Napa!

Ensimmäinen virallinen puolikenttäpeli: Napa vs Napa!

23.1.2016 Kyyjärven mediamyllärit / Aaro Toppinen

Historiankirjoihin merkittäköön, että Kyyjärven liikuntahallin laajennusosalla pelattiin ensimmäinen virallinen sarjatason lentopallo-ottelu poikittaisella kentällä lauantaina 23.1.2016. Kyky-Betset on tietenkin pelannut jo kaksi ottelua koko kentällä Kuortanetta vastaan, mutta nyt oli kyseessä poikittaiskentän vihkiäisottelu. Noin niin kuin pitemmän kaavan kautta asia ilmaistuna.

Ja mikä parasta, tähän historialliseen ensimmäiseen otteluun vastakkainen asettuivat niinkin kaukaiset vieraat kuin Napakettujen C-poikien ykkös- ja kakkosjoukkueet Rovaniemeltä. Toivottavasti näinkin kaukaiset vieraat enteilevät pelkästään hyvää salin käytön ja käyttöasteen kannalta, sillä laajennettu sali mahdollistaa nyt tällaiset tapahtumat. Tulee vahvasti mieleen Piispalasta tehdyt jääkiekkolähetykset muutaman vuoden takaa, sillä vieläkin niitä kaivataan maailmalla. NettiTV olisi nytkin palvelut loistavasti kotijoukkoja, mutta kytkentäkuitujen toimistusten siirtyminen ensi viikolle vaikeutti kokeiluja. Perinteisellä mallilla olisi voitu tietenkin lähetys tehdä, mutta tarkoitus on kokeilla videostriimien suoraa siirtoa kuidun yli ja ohjaus tehdään myllyllä. No, sekin päivä vielä koittaa. 

Tänään oli siis kyseessä C-poikien sarjaturnaus, johon Kyyjärvelle oli saapunut kaksi joukkuetta Rovaniemeltä sekä joukkueet Alajärveltä ja Seinäjoelta. Huoltajat mukaan lukien - satakunta kokopäiväistä ventovierasta pienellä kylällä on ihan hyvä varmaan myös kaupallisten palveluiden kannalta, mutta tarjottavia paketteja tietenkin kannattaisi itse kunkin hioa kohdalleen. 

Varsinaiset pelit pelattiin salissa kahdella päätykentällä poikittain ja keskimmäinen kolmas kenttä oli välissä tyhjänä. Järjestely näytti toimivan tosi hyvin, sillä väliverhoa ei tarvitse laskea lainkaan ja pelien seuraaminen on helppoa eikä tule sitä entisen kaltaista ahtaanpaikan tuntua. Ja jos noita turnauksia joskus kuvataan nettiin, niin kameroiden sijoittelun saa tehtyä tosi hienosti. Keskelle kenttää voi lisäksi rakentaa vaikka näytävän haastattelupisteen mainoksineen. Neljän kameran toteutuksella saa ammattimaista jälkeä syntymään.

Katsojia olisi turnauksessa saanut tietenkin olla enemmän, mutta lentopallofanit olivat varmaan Kyky-Betsetin mukana Joensuussa kannustamassa SurVon vastaan käytyä kamppailua. Ylen tekstitv:n mukaan Kyky voitti 3-1 ja nappasi täydet pisteet jatkosarjassa. Eräpisteiden valossa näytti olevan tiukkaa vääntöä, mutta hieno voitto. Ja heti perään huomenna sunnuntaina SurVo saapuu Kykyn vieraaksi, joten lentopalloviihdettä on edelleen tarjolla - tällä kertaa kuitenkin täydellä kentällä.