NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Mennään bussilla!Mennään bussilla!

Mennään bussilla!

1.7.2016 Kaunis Kyyjärvi/Maija Uusisalo

Kolmatta kertaa järjestetään torstaina 7.7. klo 12 suosittu "Mennään bussilla"-kierros osana Kyyjärvi-viikon tapahtumia. Tänä vuonna kierros suuntautuu Oikarin-Kumpulan- Pölkin maisemiin. Lähtö entiseen tapaan "Esson" pihasta.

Ensimmäisenä vuonna kiersimme saman reitin, mutta tänä vuonna on tiedossa enemmän tarinoita ja paikkoja Kyyjärven tapahtumista menneiden vuosisatojen aikana. Uutena paikkana tämän vuoden kierroksella on naapurikunnan puolella sijaitseva Uittokallio, jonka historiasta ja nykypäivästä saamme tiivistelmän. Lassi Oikari Kokkolasta on tutustunut tarkemmin Oikarin alueen tapahtumiin ja hän kertoo Oikarin kylän historiasta. Matkan johtajana toimii Kyösti Lintulahti, jolla on muistissaan monia mielenkiintoisia sattumuksia Kyyjärven alueen historiasta.

Kahvittelu- ja jaloittelutauko pidetään Kumpulan kyläkoululla.

Ilmoittautuminen etukäteen Kylätuvalla olevaan listaan. Osallistumismaksu on 10 € ja se kerätään linja-autossa lähtiessä. Varaa mukaan tasaraha. Kahvit kuuluvat hintaan.  Ilmoittautua voit myös puhelimitse Kylätuvalle puh. 0400-984899. Mukaan mahtuu 44 historiasta kiinnostunutta!

Tervetuloa mukaan!