NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)

Pajatson mestaruus KokkolaanPajatson mestaruus Kokkolaan

Pajatson mestaruus Kokkolaan

11.7.2016 Kyyjärven mediamyllärit ry /Aaro Toppinen

20-pennin pajatson vuoden 2016 mestari löytyy Kokkolasta. Tiukassa finaalissa mestaruuden nappasi Leo Rintala.

Viime vuoden voittaja Ville Malja ei saapunut puolustamaan mestaruuttaan, joten kenttä oli avoin uudelle mestarille. Alkukarsinnoissa nähtiin yli 150 peukalo-, etu- keski- sun muulla sormella tehtyä suoritusta ja tiensä finaaliin selvitti kuusi parasta. Pajatson peluu pitäisi olla täysin onnesta riippuvaista, sillä paikallisen teknisen tietämyksen mukaan lyöntiprikat ovat soikeita ja näin ollen jokaisen kolikon lentorata on erilainen vaikka voimakkuus on sama. Jotain ihmeellistä pelissä kuitenkin on, sillä vanhat mestarit pitävät hyvin pintansa. Tänäkin vuonna kuudesta finalistista neljä oli aiempien vuosien mestareita tai finalisteja ympäri Suomea.

Finaaliin ylsi siis alkukarsintojen kuusi parasta tulosta. Finalistit olivat Tony Ylitolva Jyväskylästä, Osmo Kantanen Karstulasta, Elmo Nykänen Lahdesta, Timo Nykänen Lahdesta ja Leo Rintala Kokkolasta. Kyyjärven värejä finaalissa puolusti Eero Ylitalo

Finaalissa lyötiin kaksi kymmenen koliko sarjaa ja kuppiin kilahtaneiden kolikoiden määrä laskettiin yhteen. Kaksi parasta jatkoi kaksintaisteluun.

Tony Ylitolva      0 + 6 = 6

Kaksintaisteluun ylisivät siis Leo Rintala ja Eero Ylitalo. Kaksitaistelussa lyötiin edelleen kaksi 10 kolikon sarjaa ja yhteistulos ratkaisi mestarin.

Leo Rintala aloitti ja sai ensimmäisellä kierroksella 9 kolikkoa kuppiin Eeron 6 vastaan. Toisella kierroksella Leon tulos oli 3 kolikkoa ja Eero tasoitti pelin jo varhaisessa vaiheessa. Eerolla oli muutama kolikko jäljellä ja loistava tilaisuus napata mestaruus kotikuntaan, mutta kolikot pommivat tyhjiin väleihin.

Leo Rintala  9 + 3 = 12
Eero Ylitalo  6 + 6 = 12

Ratkaisua ei saatu, joten tarvittiin uusintakierros kerrasta poikki periaatteella. Runsaslukuinen yleisö kohahti kuten futiksen EM-kisoissa, kun uusitankierroksella Leon viidestä ensimmäisestä kolikosta kaksi napsahti keskelle ja toi kuppiin 18 laskennallista kolikkoa. Siihen päälle vielä muutama osuma ja lopputulos huikea 24 kolikkoa. Islantilaisten HUH-huutoja ei sentään kuultu ja liekö siitä johtunut, että Eeron uusinta tuotti vain 11 kolikkoa.

Uusinta
Leo Rintala 24
Eero Ylitalo 11

Leo Rintala sai tavarapalkintojen lisäksi Kauppakeskus Paletin lahjakortin, joten ainakin yksi keikka on tehtävä Kyyjärvelle ennen ensi vuoden finaalia!  Voittajalle avautuu aina paikka seuraavan vuoden finaaliin.