NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kyllikki Lehtola siunattiin haudan lepoonKyllikki Lehtola siunattiin haudan lepoon

Kyllikki Lehtola siunattiin haudan lepoon

5.9.2016 Kyyjärven Mediamyllärit ry. Tuulikki Rauma / Veikko Huumarkangas

Kyllikki Lehtola saatettiin viimeiselle matkalle Kyyjärven siunauskappelissa 3.9.2016.

Kyllikki nukkui pois rauhallisesti ankaran sairauden uuvuttamana Saarijärven sairaalassa 14.8.2016. Samalla päivämäärällä tuli kuluneeksi 61 vuotta avioliiton solmimisesta Martti Lehtolan kanssa.

Salme Kyllikki Mäkelä syntyi Kyyjärven Saunakylällä 5.12.1935 Matti ja Olga Mäkelän perheeseen. Hän varttui lapsesta nuoreksi neitoseksi Saunakylän Koivukankaalla sisarusparven toiseksi nuorimpana. Kyllikki opiskeli konttoriopistossa Tampereella ja aloitti pankkivirkailijana vuonna 1953 Kyyjärven Osuuskassalla (Osuuspankki), jossa työskenteli eläkkeelle asti.                                                                                                                                                                  Martti huomioi Kyllikin pankin tiskin takaa ja Kyllikki Mäkelä ja Martti Lehtola vihittiin avioliittoon 14.8.1955. Yhteinen koti on Lehtola ja maatalon emäntänä Kyllikki osallistui talonpitoon pankkityön ohella. Avioliiton alkuvuosina Lehtolan talossa asui 11 henkeä. Elämä vaati paljon sopeutumista. Kyllikki oli luonteeltaan valoisa, sopeutuva ja suhtautui tulevaisuuteen tyytyväisen luottavaisena ja välillä huumorilla.

Perheeseen syntyivät lapset Juhani ja Katariina. Lapsenlapsia on neljä ja kolmatta polveakin kaksi pientä poikaa, jotka olivat isomummolle kaikki kaikessa. Kyllikki oli mukana monissa kylän toiminnoissa. Hän lauloi pitkään kirkkokuorossa ja Tähkät-kuorossa myös Martin kanssa. Eläkepäiviä hän sai viettää melko terveenä, pyöräily ja sauvakävely pitivät kuntoa yllä. Käsitöiden tekeminen oli mieluista, taitavissa käsissä syntyivät monet neuleet, sukat ja lapaset. Monen jalkoja lämmittävät Kyllikin tekemät sukat. Keskeneräiseksi jäi pienimmälle perheenjäsenelle aiotut töppöset.                                   

Pitkällinen vaikea sairaus vei voimat, mutta Kyllikki oli omassa kodissaan perheen ja ystävien tukemana loppuun asti. Lyhyen sairaalajakson jälkeen elämä päättyi lähes 81 vuoden iässä.

Kyllikkiä jäivät kaipaamaan puoliso Martti, lapset perheineen, Irma-sisar perheineen, sisarusten lapset perheineen ja muut sukulaiset ja ystävät.

Siunauksen Kyyjärven kappelissa toimitti pastori Kimmo Närhi lähimpien läsnä ollessa. Suntiona oli Alpo Noponen ja kanttorina Minna Erkkilä. Lämminhenkisessä muistotilaisuudessa seurakuntasalissa puhui pastori Närhi, Tuulikki Rauma lauloi laulun " Mun sydämeni tänne jää" ja Minna Erkkilä "Viimeiset veneet". Juhani puhui sydämellisesti äidin elämästä, yhdessä muisteltiin Kyllikkiä. Pojanpoika luki adressit ja yhdessä laulettiin tuttuja virsiä.

Lähiomaiset kiittävät lämpimästi kaikkia osanotosta ja myötätunnosta.   

Aihealueen yhteistyöyritykset

Kyyjärven Hautauspalvelu