NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
OIkarin metsästysseuran hirvipeijaiset OIkarin metsästysseuran hirvipeijaiset

OIkarin metsästysseuran hirvipeijaiset

16.10.2016 OIkarin metsästysseura/Oikarin pvy/ Katriina Oinonen

Oikarin metsästysseuran hirvipeijaiset Oikarin laavulla houkutteli mukavasti väkeä paikalle harmaasta säästä huolimatta.

Oikarin metsästysseura on perustettu vuonna 1964 ja alkuperäisisitä jäsenistä on vielä mukana muutamia jäseniä. Tänä vuonna hirvenmetsästys onnistui hyvin ja lähes kaikki kaatoluvat onkin jo tältä vuodeltä käytetty. 

Ensimmäistä kertaa Oikarin laavulla pidetyt hirvipeijaset onnistuivat yli odotusten. Paikalla kävi n. 70 henkeä kylältä ja naapurikuntien hirviporukoista. Hirvikeittoa oli onnistuinut oikein hyvin. Jälkiruokana tarjotut nokipannukahvit ja täytekakku maistuivat myös hirvipeijaissa kävijöille. Harmaa sää ei haitannut, kun vierailla oli mahdollista istua uuden uutukaisen laavun ison pöydän ääressä tai lainateltan suojassa. Oikarin laavu olikin oikein sopiva paikka metsästysseuran tapahtumapaikaksi. 

Paitsi naapurikunnasta, vieraita oli ulkomailta saakka. Saksasta tulleet metästyksen harrastajat Hans Jörg Siemers ja Peter Stegen olivat tulleet Suomeen hirvimetsälle. Hans onkin tuttu vieras Karstulassa ja Kyyjärvellä. Vuodesta 1978 saakka hän on tullut vuosittain Karstulan ampumaviikoille ja sitä kautta on saanut alkunsa yhteistyö myös Oikarin metsästysseuran kanssa.