NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Keksintöjen Viikon 10-vuotistapahtumaa vietettiin ViitasaarellaKeksintöjen Viikon 10-vuotistapahtumaa vietettiin Viitasaarella

Keksintöjen Viikon 10-vuotistapahtumaa vietettiin Viitasaarella

5.10.2016 Kyyjärven Mediamyllärit ry. Veikko Huumarkangas / juttuvinkki

Tapahtuman pääpuhuja eduskunnan I varapuhemies Mauri Pekkarinen korosti puheessaan, että keksijöiden innovaatiorahoitusta pitäisi laajentaa koskemaan muitakin kuin vakiintunutta liiketoimintaa harjoittavia pk-yrityksiä, jotta mm. Tekesin rahoitusinstrumentit olisivat mahdollisimman laajan joukon saatavilla.

Järjestäjien kannustepalkinto luovutettiin yrittäjä Kirsi Piispaselle ja hän kehittämälleen koirille tarkoitetulle Taituki-niveltuelle. Tuki sallii liikkeen ilman mitään vastustusta, jolloin koira pystyy liikkumaan luontevasti, vaikka jalka on tuettuna. Lisätietoaja www.koirakuntosali.fi .

Suomalaisten Keksijöiden Tukisäätiön Nuoren Keksijän -kannustusstipendi luovutettiin Trigenda Oy:n Heli Heinolle ja Salla Gummerukselle. Heidän kehittämänsä Trigenda® dialogimenetelmä on asiakasta aktivoiva, tavoitteisiin ohjaava keskustelumenetelmä, jonka avulla asiakasprosesseihin saadaan asiakaslähtöistä tehokkuutta, dialogityövälineen avulla käydyn aktivoivan ja toiminnallisen keskusteluprosessin kautta. Lisätietoja www.trigenda.fi

Yleisöäänestyksen voitti Pilmert Metals Oy:n Energypropell-lämmönsiirtoelementti, jonka ansiosta saunan kiukaan tai olohuoneen takan tuottama lämpö levittäytyy tasaisesti koko tilaan. Tuotteen ovat kehittäneet Kari Mellanen ja Antero Nummenmaa. Lisätietoja www.energypropell.fi

Perjantaina järjestetyn Pitchaus-kilpailun voitti Leevi Ritala ja Unelmaretki Oy. Tuomariston perusteli valintaansa seuraavasti; esitys oli havainnollinen ja innostava sekä argumentointi hyvää. Tuote oli innovatiivinen retkeilytuote, jonka tuotekehityksessä oli hyödynnetty kokemusperäistä tietoa. Tuotteella nähtiin olevan potentiaalia jatkokehittämiseen. Myös yrittäjä oli kiinnostunut kehittämään tuotetta eteenpäin.   

Ideasta business-klinikoissa käytiin läpi asiantuntijoiden avustuksella yritysten synnyttämiä uusia ideoita jatkokehittämisen näkökulmasta. Klinikoissa perehdyttiin uusien ideoiden tuoteoikeuksiin, asiakaskokemukseen, kilpailutilanteeseen ja jatkokehittämisen rahoitukseen. Yritykset olivat tyytyväisiä saamiinsa lisätietoihin ja luvassa on uusia tuotteita markkinoille asti.

Yli-innovaatioaktivisti Anssi Tuulenmäki Aalto-yliopistosta toi esille tapoja nähdä omaa toimintaympäristöään uudessa valossa ja uutta liiketoimintaa löytäen.

Satu Mällinen Cleac Oy:stä käsitteli puheenvuorossaan opettajan toimenkuvan muutosta ja digitalisaation vaikutusta opettajan työhön.  

Kuulimme myös kaksi eri tarinaa, siitä kuinka Keksintöjen viikolla aikaisempina vuosina olleet keksinnöt ovat jalostuneet kaupallisiksi tuotteiksi. Taisto Kauppinen kertoi Carryson-vaihtolavajärjestelmän tarinan ja sekä yrittäjä-keksijä Harri Tiainen Mökkisuihkun tarinan.

Ringa Ropo kehotti haastattelussaan yrityksiä rohkeammin hyödyntämään urheilijoita ja heidän osaamistaan liiketoiminnan kehittämisessä.

Viitasaari Areenan peilisalissa juhlittiin keksijä-tuotekehittäjä Toivo Rutin elämänkertakirjan julkistamista.

Messuilla vieraili tänä vuonna noin 1900 kävijää. Näytteilleasettajien palautteiden mukaan ennakko-odotukset täyttyivät. Asteikolla 1-4 tapahtumalle annettiin arvosanaksi 3,3.

Ensi vuoden Keksintöjen Viikko -messut 6.-7.10.2017 Viitasaari Areenalla

Lisätietoja:

Mirja Arkimaa                                   Marja Vähäsarja

Toimitusjohtaja                                Markkinointikoordinaattori
puh. 044 765 7392                           puh. 044 459 6833
mirja.vahasarja@witas.fi                   marja.vahasarja@witas.fi