NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kyyjärvi-viikkoon suunnitellaan muutoksiaKyyjärvi-viikkoon suunnitellaan muutoksia

Kyyjärvi-viikkoon suunnitellaan muutoksia

13.10.2016 Kyyjärven kunta / Eero Ylitalo

Kyyjärvi-viikon vastaavana järjestäjänä jo kahtena vuonna toiminut Kaunis Kyyjärvi ry:n johtokunta piti kokouksen, jossa se arvioi viime kesän taphtuman onnistumisia ja kehittämiskohteita.

Yleisöltä saatu palaute on pääsääntöisesti ollut myönteistä, mutta myös uusiutumista on toivottu. Puutarhapäivä, Mennään bussilla, Historiakävely saivat kiitosta ja myös uutuuksina järjestetyt koiranäyttely ja Rientolan ja Mikojanin linnan elokuvaesitykset otettiin kuntalaisten taholla ilolla vastaan.

Yleisesti järjestelyn osalta johtokunta kuitenkin totesi, että kyyjärvisten yhdistysten aktivoimisessa tapahtumaviikon sisällön toteuttamiseen ei sinnikkäistä yrityksistä huolimatta onnistuttu toivotulla tavalla. Järjestelyjen konkreettinen vastuu kaikkine tehtävineen kaatui muutamien harvojen hartioille.

Uudistamisen osalta johtokunta käynnisti pohdinnan Kyyjärvi-viikon lyhentämisestä ja tapahtuman loppuhuipentumana järjestettävien Kyyjärven markkinoiden siirtämisestä Kauppakeskus Paletin Vaasan puoleisen paikoitusalueen viereiselle peltoalueelle. Johtokunnan mukaan uusi sijainti houkuttelisi ehkä enemmän ohikulkijoita yleisöksi ja yleisömäärän kasvaessa myös enemmän markkinamyyjiä.

Johtokunta suoritti myös Kaunis Kyyjärvi ry:n jäsenkortin lunastaneiden kesken kuukausittaisen palkintoarvonnan. Syyskuun jäsenpalkinnon voitti Anne Löytönen ja lokakuun palkinnon Maija Uusisalo.

Yhdistyksen viime vuonna ideoimien Kyyjärven Joulumarkkinoiden järjestämisvastuu luovutettiin Kyyjärven Martoille. Joulumarkkinat järjestetään lauantaina 26.11. Markkinat järjestetään Nopolan koululla.

Johtokunta keskusteli myös jo perinteeksi muodostuneesta Kyyjärven jäänlähtöveikkauksen järjestämisestä. Kyseinen aktiviteetti on saanut julkisuudessa niin paljon negatiivista palautetta, että johtokunta päätti olla järjestämättä veikkausta ensi talvena.