NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Palvelutorin tarvekartoitus - Vastaa kyselyyn!Palvelutorin tarvekartoitus - Vastaa kyselyyn!

Palvelutorin tarvekartoitus - Vastaa kyselyyn!

6.6.2017 Juttuvinkki / Viitasaaren kaupunki / Sirkka Paananen / AT

Viitasaaren kaupungin käynnistämässä seutukunnallisessa esiselvityshankkeessa kartoitetaan tarpeita ns. yhden kanavan kautta saatavista palveluista. Asian tiimoilta järjestettiin työpajoja alueemme kunnissa toukokuussa ja nyt voit vielä vaikuttaa ja tuoda oman mielipiteesi esiin vastaamalla oheiseen nettikyselyyn. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10 minuuttia.

Nettikyselyyn pääset vastaamaan tästä linkistä. Kiitos jo etukäteen!

Taustaa

Idea kartoittaa kiinnostusta ja tarpeita yhden kanavan kautta tavoitettavista kaikkien toimijoiden palveluista sekä neuvonnasta nousi esille InnoVapriikki-hankkeen järjestämissä sote-työpajoissa.

Kiinnostus kohdistui pian hyvinvointipalveluja sekä kaikkia ikäihmisten asumiseen liittyviä palveluja yhteen keräävästä palvelukanavasta, palvelutorista. Palvelutorin tyyppisiä ratkaisuja on toteutettu useita eripuolilla Suomea, yleensä isoissa kaupungeissa. Palvelutori-esiselvityshanke kartoittaa kiinnostaako palvelutorimalli tällä seutukunnalla ja millainen sen tulisi olla. Tämä kysely on osa kartoitusta.

Palvelutori on yksinkertaisimmillaan ohjaus- ja neuvontapalvelu, joka kokoaa ja välittää iäkkäille ihmisille kohdennettuja palveluita. Palvelutori kokoaa yhteen eri palveluntarjoajia sekä julkiselta, yksityiseltä ja kolmannelta sektorilta ja tarjoaa tuon tiedon valmiiksi koottuna asiakkaille heidän tarpeidensa mukaisesti. Asiakkaan ei tarvitse jonottaa erilaisiin palveluihin tai käyttää aikaansa etsiäkseen tietoa sopivista palveluista, koska hän saa neuvontaa suoraan Palvelutorilta. Palvelutori voi toimia puhelinneuvontana, asiakastapaamisina sekä nettipalveluna. Joissakin toteutuksissa on myös yhteinen kokoontumistila, jossa vaihdetaan kuulumisia, kokoonnutaan harrastuspiiriin, jumppaan, tms. Ideassa tärkeintä on asiakkaan tarvitsema palvelu kotona asumisen, henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin säilymisen kannalta.

Näihin kysymyksiin Viitasaaren kaupungin käynnistämä seutukunnallinen esiselvitys pyrkii - kuntalaisten, järjestöjen ja yritysten - avulla tuottamaan vastaukset pitämällä ideointi- ja tarvekartoitustilaisuudet jokaisessa seudun kunnassa tokokuun aikana sekä keräämällä tietoa nettikyselyn kautta.

Sirkka Paananen
sirkka.paananen@viitasaari.fi
040-5191712
Saarijärven Viitasaaren seudun Palvelutori-esiselvityshanke
Viitasaaren kaupunki