NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Usko, elämä ja yhteys – juhlaa vietettiin SeinäjoellaUsko, elämä ja yhteys – juhlaa vietettiin Seinäjoella

Usko, elämä ja yhteys – juhlaa vietettiin Seinäjoella

20.6.2017 Kyyjärven Seurakunta /Juttuvinkki / Tanja Kyrönlahti

Pohjoisen Keski-Suomen rovastikunnan jäsenet; Äänekoskelta, Saarijärveltä, Karstulasta, Viitasaarelta ja Kyyjärveltä veivät yhteisen tervehdyksen hiippakunnan piispa Simo Peuralle.

Seinäjoella juhlittiin Lapuan hiippakunnan yhteistä avointa juhlaa joka kantoi nimeä Usko, elämä ja yhteys. Juhlaa vietettiin piispa Simo Peuran 60 - syntymäpäivän merkeissä.

Lääninrovastit olivat koonneet seurakunnistaan lähetystöt onnittelu tervehdyksille. Myös pohjoisen Keski-Suomen rovastikunnan jäsenet kävivät piispan tervehdyksellä.

Onnitteluiden ja tervehdysten jälkeen Seinäjoen seurakuntakeskuksen salissa oli paneelikeskustelu, jonka aiheena Luterilaisuuden mahdollisuudet muuttuvassa maailmassa. Paneelikeskusteluun oli kutsuttuna Juha Muilu, hiippakuntadekaani, Jari Jolkkonen, Kuopion hiippakunnan piispa, Risto Saarinen, ekumeniikan professori sekä toimittaja ja kirjailija Aino Suhola.

Juhlassa julkistettiin myös kirja, joka on omistettu piispa Simo Peuralle. Kirjan on toimittanut Jaakko Olavi Antila. Kirjaa ovat työstäneet toimituskunta, jolla on kaikilla jonkinlainen tuntemus Simo Peuraan tai ovat seuranneet Simon uraa etäämpää.

Juhlaan saapuneet saivat oman seurakuntansa painoksen mukaan. Kirja tulee saataville kirjakauppoihin jossain vaiheessa.

Juhlallisen päivän päätteeksi Lakeuden Ristissä Jukka Perko yhtyeineen piti virsikonsertin.

Lisäkuvia juhlasta ja Lakeuden Rististä.