NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Nopolan koulun olympialaisetNopolan koulun olympialaiset

Nopolan koulun olympialaiset

19.9.2017 perusopetus/ Annika Mattila

Lauantaina 9.9.2017 koululla järjestettiin kodin ja koulun yhteinen päivä olympialaisten merkeissä. Tapahtumissa toimittajan työtä tekivät kahdeksannen luokan oppilaat, jotka kirjoittivat ja kuvasivat päivän tapahtumia.

Oppilaat perheineen kokoontuvat koulun etupihalle kello yhdeksältä aamulla. Ilmassa oli suuren urheilutapahtuman tuntua. Maiden liput liehuivat pilvisenä lauantaiaamuna. Liikan ope Jussi Jänkä toivotti kaikki tervetulleiksi tapahtumaan. Hän haastatteli Matti Tammista, joka oli ollut vuosia sitten olympialaissoihdun kantajana kisoissa. Jänkä kysyi Matilta hänen hyvän kunnon salaisuuttaan, ja Matti pyysi oppilaita olemaan tupakoimatta, kuten hänen isänsä oli häntä kerran käskenyt.

Pian sen jälkeen olympialaisten lippu nostettiin salkoon juhlallisen fanfaarin soidessa. Fanfaaria olivat soittamassa Silja Honkonen ja Jonna Mäkelä. Olympialaistulta kantoi jälleen Matti, ja kulkue suuntasi urheilukentälle rumpujen päristessä. Kisamarssin jälkeen kaikki vaikuttavat olevan hyvillä mielin ja valmiina olympialaisiin. Liput asetettiin katsomon kaiteeseen lepattamaan.

Urheilijavala ja sääntövala luettiin, ja Riitta-ope kertoi tarkemmin päivän kulusta. Koulun piha-alueilla oli kuusi pistettä, joilla päivän mittaan kierretään. Tapahtui ryhmän jako ja kävimme kahvilla koulun ruokalassa. Ryhmät jakautuivat pisteille, ja siitä alkoi Nopolan urheilupäivä.

Ensimmäisenä pisteenä toimi kasiluokkalaisten urheilukentälle rakentama pyörärata. Ratoja oli kolme; helppo alle kouluikäisille, keskivaikea koululaisille ja vaikea pyöräilyn mestareille. Kentällä pelattiin myös kaikkien suosikkia norsupalloa.

Koulun pihalla leikittiin kurppaa, merenahtia ja lipunryöstöä. Toimintapuiston puolella pelattiin sählyä ja varsin erikoiselta vaikuttavaa pyyhepalloa. Nämä aktiviteetit pitivät joka iikan kiireisenä.

Ysien keksimä ja tekemä olympiamaskotti, Kaunotar-lehmä, kulki ihmisjoukossa eri pisteillä. Lehmän sanavarasto ei valitettavasti ollut kovin laaja, mutta hänen hoitajansa vakuutti Kaunottarella olevan hauskaa päästessään navetasta ulos tapaamaan uusia ihmisiä. "Lehmä tykkää silityksistä ja niitähän se täällä saakin", Eveliina Aumanen naurahtaa.

3. luokan Jonna Mäkelä soitti fanfaarissa. Häntä oli kuulemma jännittänyt esiintyminen ja soittoa olikin harjoiteltu joka päivä. Kun kysyimme, mikä pisteistä oli hänen lempparinsa, Jonna vastasi hymyillen: "Kaikki!"

Haastattelimme myös perheen äitiä Tiina Poikolaa. Hän mukaansa lapset olivat olleet kaikilla pisteillä innokkaasti mukana. Tiinan mielestä tämä tapahtuma oli kaikista lauantai-koulupäivistä onnistunein.

Päivä eteni mukavan tekemisen merkeissä, ja viimein kaikki kokoontuivat takaisin kentälle. Rehtori sanoi päättösanat ja kiitti koko väkeä osallistumisesta. Sitten lähdettiin kotia päin yhden kokemuksen rikkaampina.

Kunniamaininnan pyöräradan loistavasta suorittamisesta saavat Tiina Poikola, Helmi Kytölä ja Asser Karhukorpi.

Teksti: Pauliina Holmström ja Eveliina Ohranen

Kuvat: Vilma Viertamo, Jenna Kärki ja Karoliina Noponen