NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Vapepan etsintäkurssi ja yhteisharjoitukset Vapepan etsintäkurssi ja yhteisharjoitukset

Vapepan etsintäkurssi ja yhteisharjoitukset

17.9.2017 SPR Kyyjärvi / Tanja Kyrönlahti

Etsintäkurssilaiset pääsivät kokeilemaan ihan oikeasti mitä etsintä on. Sunnuntaina harjoituksissa oli mukana Karstulan Vapepalaiset.

Länsi-Suomen piirin valmiuspäällikkö Aki Valonen ja valmiuskouluttaja Jarmo Ojajärvi antoivat vankat perustiedot etsinnän peruskurssilaisille lauantaina Kyyjärvellä. Kurssilla oli 11 osallistujaa.

Sunnuntain yhteisharjoituksissa oli kaikkiaan 18 osallistujaa. Mukana myös poliisi ja koirayksikkö. 

Vapepa on perustettu vuonna 1964 ja se on järjestöjen yhteenliittymä, johon kuuluu 52 eri järjestöä jota koordinoi SPR. Vapepa on vapaaehtoista ja avointa kansalaistoimintaa kaikille. Vapepa on tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Vapepalaisia yhdistää halu auttaa ja sen toiminta-ajatuksena on: kukin järjestö tarjoaa omaa osaamistaan, henkilöstöään ja kalustoaan viranomaisen tueksi. 

Hälytysjärjestelmänä toimii OHTO. Se on ollut tämän vuoden alusta toiminnassa. Tämän päivän harjoitus oli nro 436. Hälytys tulee jokaiselle ryhmään kuuluvalle tekstiviestinä. 

Myös Sinä voit liittyä mukaan. Rekisteröi itsesi osoitteessa: ohto.vapepa.fi. Ilmoita  rekisteröinnistä: Tanja 040 5167 366 (liitän sinut mukaan SPR Kyyjärvi ryhmään, jolloin olet mukana hälytysryhmässä). 

Kuvat kertokoon lisää...

ps. tulemme järjestämään kartan ja kompassin "lukutaitoa" sisältävän kurssin. Ilmoitan paikan ja ajan kun ne varmistuu.