NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
112-päivässä Kyyjärvellä mukana myös Vanhustyön Keskusliitto 112-päivässä Kyyjärvellä mukana myös Vanhustyön Keskusliitto

112-päivässä Kyyjärvellä mukana myös Vanhustyön Keskusliitto

3.2.2018 Saarikka/Annemari Mäntynen

Haluatko asua nykyisessä asunnossasi vielä vanhanakin? Mieti jo ajoissa tarvittavia muutoksia!

112-tapahtumaan 8.2.2018 saapuu Vanhustyön Keskusliitolta Keski-Suomen alueen korjausneuvoja Jukka Lampi. Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus tulla keskustelemaan hänen kanssaan miten asuntosi turvallisuutta ja toimivuutta pystyttäisiin parantamaan, jotta siinä olisi mahdollista asua, vaikka liikunta- ja toimintakyky jostain syystä heikentyisikin. Korjausneuvonta tukee ikääntyneen ihmisen kotona asumista. Korjausneuvojan palvelut ovat maksuttomia.

Jukan tehtävänä on avustaa yli 65-vuotiaita asunnon muutostöiden toteuttamisessa. Hän kartoittaa paikan päällä tilanteen, suunnittelee, tekee mittaukset, selvittää muutostöiden vaihtoehdot ja auttaa avustusten hakemisessa sekä tarvittaessa auttaa urakoitsijan etsimisessä. Avustukset kattavat pääsääntöisesti vain osan korjauksen kokonaiskustannuksista. Korjauksen teettäjän on aina maksettava osa korjauksista itse.  

Kotona asumista voidaan helpottaa monenlaisilla muutostöillä - esimerkiksi leventämällä ovia, asentamalla luiskia ja ramppeja sekä asentamalla erilaisia kahvoja huoneisiin. Tällaiset muutostyöt lisäävät kodin turvallisuutta. Yleisimpiä ikääntyneiden asuntoihin tarvittavia korjauksia ovat pesutilojen muutokset, sekä erilaiset esteettömyyttä parantavat muutostyöt. Rakenteiden ja järjestelmien huonokuntoisuus aiheuttaa myös yleistä peruskorjaustarvetta. 

Lisätietoja Vanhustyön Keskusliiton toiminnasta näet tästä linkistä. Tervetuloa paikan päälle kuuntelemaan ja keskustelemaan Jukan kanssa.