NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Esittelyssä Tulostekniikka ja Katriina ja Kai OinonenEsittelyssä Tulostekniikka ja Katriina ja Kai Oinonen

Esittelyssä Tulostekniikka ja Katriina ja Kai Oinonen

11.11.2019 Kyyjärven kunta / elinkeinokoordinaattori Anu Oksanen

1. Kertoisitteko itsestänne ja yrityksestänne.

Olemme Katriina ja Kai Oinonen ja yrityksemme Tulostekniikka valmistaa lämpökeskuksia. Tulostekniikka on perustettu Kyyjärvelle vuonna 1996. Alussa emme tarkkaan tienneet, mitä yritys alkaisi tekemään, mutta mielessä oli ainakin oman osaamisen eli koulutus- ja suunnitteluosaamisen myyminen yrityksen kautta. Lämpökeskuksia aloimme valmistaa vuonna 1998. Ensimmäinen lämpölaitos valmistuikin Kyyjärvelle seuraavana vuonna. Tämän jälkeen yritys on valmistanut noin 150 lämpölaitosta, jotka ovat sijoittuneet ympäri Suomea - Hangosta Olokselle saakka. Yksi keskus on viety myös Puolaan.

2. Miten teistä tuli yrittäjiä?

Katriinalla ja Kailla on molemmilla yrittäjäkokemusta jo Tulostekniikkaa aikaisemmasta omasta yrityksestään. Katriina työskenteli Helsingissä perintätoimistossa ja jatkoi yrityksen pyörittämistä edellisen yrittäjän väistyttyä vetovastuusta vuonna 1993. Kai puolestaan myi ensimmäisen yrityksensä jo vuonna 1989. Tavattuaan toisensa Kai ja Katriina alkoivat miettiä omia osaamisalueitaan, mahdollista työn tekemistä yhdessä ja yhteisen yrityksen perustamista. Tulosteknikka syntyi tämän yhteisen tekemisen mahdollistajaksi.


3. Mitä olette oppineet yrittäjinä?

Olemme oppineet, että kannattaa keskittyä siihen mitä osaa parhaiten. Näin pärjää vaikeidenkin aikojen yli. Lisäksi henkilökunta on valtava voimavara ja siitä kannattaa pitää hyvää huolta. Meillä koko henkilökunta puhaltaa yhteen hiileen ja ymmärtää, että kun työt tehdään hyvin ja yritys menestyy, niin tilauksia ja töitä tulee lisää. Yrittäjyyskokemuksen kautta tekemiseen varmuus ja itseluottamus on myös lisääntynyt. Yhdessä tekeminen yrittäjyydessä antaa todella paljon. Suosittelemme varsinkin yksinyrittäjille erilaisten verkostojen luomista ympärilleen. Keskustelu muiden yrittäjien kanssa on aina rakentavaa!

4. Mitä vinkkejä antaisitte yrittäjäksi haluaville?

Määritä tarkkaan oma vahva osaamisalueesi ja keskity siihen. Rakenna tukiverkostosi ja kysy neuvoja muilta yrittäjiltä. Tee alkuvaiheessa realistisia laskelmia toiminnan kannattavuudesta. Pidä oma taloutesi ja yrityksesi talous erossa toisistaan ja näissä molemmissa olisi hyvä olla pieni puskuri yllättävien tapahtumien varalle. Ja muista, että elämässä pitää olla muutakin kuin työ!