Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Tiedontuottajien koulutukset käyntiin

Nopola Newsin uuden julkaisujärjestelmään koulutukset käynnistyvät 8.1.2013. Tammikuun koulutuspäivät ohessa. Varaa aika ja tule koulutukseen!


Mediamyllärit ry:n syyskokouksen päätöksiä

Yhteistyökumppanit

Mediamyllärit ry:n syyskokouksen päätöksiä

22.12.2012 Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Kyyjärven Mediamyllärit ry:n syyskokous linjasi tulevaa toimintaa vuodelle 2013 - vilkas vuosi tulossa. Nopola News 2.0 versio julkaistaan 22.2.

Syyskokous pidettiin myllyllä keskiviikkona 19.12.2012 ja kuten varmaan monessa muussakin yhdistyksessä nykypäivinä - mitään hirveää yleisöryntäystä ei koettu.

Puheenjohtajana toimi Veikko Huumarkangas ja yllekirjoittanut sihteerinä. Esillä oli normaalit sääntöjen määräämät asiat, talousarvio ja toimintasuunnitelma, hallituksen kokoonpano sekä jäsenmaksuista päättäminen. Halllituksesta erovuorossa olivat Tanja Kyrönlahti, Maija Suuniittu ja Paula Huumarkangas. Erovuoroisten tilalle valittiin Jari Lautanen, Anne Mäntynen ja Eevaliisa Hakola. Anneja kun on Kyyjärvellä useampi, niin kyseessä on tikka-Anne Majalasta. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Erkki Koivisto ja jäseninä uusien lisäksi Tuula Härkönen, Anita Collin sekä Raimo Salo. Varajäseniksi vallittiin Paula Huumarkangas ja Maija Suuniittu. 

Vuoden 2008 lopulla käynnistynyt Eu-rahoitteinen Nopola News - Virtuaalisesti ja livenä hanke päättyi 30.9.2012. Valtakunnallinen arpaonni suosi sen verran, että hanke joutui Maaseutuviraston eli Mavin erityistarkastukseen. Kylätuvan naisten mutin voimalla Mavin tarkastaja Kimmo Hintikka tutki asioita, kuitteja ja papereita yli 7 tunnin ajan itsenäisyyspäivän aattona ja jos ei Puron Mari Viisarista olisi ollut apuna, niin Veikon kanssa varmaan vieläkin istuttaisiin myllylä mappien kanssa. Käsittämätön määrä aineistoa ja kävi nyt sitten lopputarkastuksessa niin tai näin, niin mutin syytä - näin sovittiin.

Hankkeen myötä kuitenkin syntyi Nopola Newsin uusi versio ja uusia palveluita. Käyttöönottopäiväksi sovittiin toimintasuunnitelman mukaan perjantai 22.2.2013. Päivä on sikäli merkittävä, että samana päivänä, kahdeksan vuotta aiemmin, 22.2.2005 pidettiin Nopola Newsin ensimmäinen tiedontuottajille suunnattu yhteispalaveri Kivirannassa. Siitäkin löytyy juttua NN:n sivuilta.

Käyttöönoton myötä alkuvuosi tulee olemaan erittäin kiireinen. Käyttäjätunnuksia vanhassa järjestelmässä on yli 300 - tiettävästi enemmän kuin Hesarissa toimittajia. Kaikki tunnukset on perustettava ja määriteltävä uudelleen, tiedot tarkistettava ja käyttäjät koulutettava. Jutun teko ei kovin vaikeaa ole ollut, mutta uutta järjestelmää on pyritty selkeyttämään entisestään. Muutaman testikäyttäjän perusteella se on jopa loogisempi ja entistä helppokäyttöisempi. Tästä huolimatta koulutettavaa riittää, sillä myös uusia ominaisuuksia on tarjolla. Koulutukset käynnistyvät tammikuussa yhdistysten ja yhteisöjen tiedontuottajien osalta, minkä jälkeen ovat yrittäjät vuorossa.

Kaikki mukana olevat yhteistyöyritykset siirretään uuteen järjestelmään ja tiedot tarkistetaan ajantasalle.  Uusi järjestelmä mahdollistaa myös useampien kuvien käyttämisen yrityskortilla, joten myös kuvauksissa, editionnissa ja viimeistelyssä työtä riittää. Tavoitteena on, että ainakin suurin osa yrityksistä on siirretty julkaisupäivään mennessä. Työ ei onnistu ilman tekijöitä, joten myös resursseihin on panostettava heti vuoden alusta. Ja kuten toimintasuunnitelmasta ilmenee, työllistäminen ja työllistyminen, ovat yksi toimintavuoden avainteemoista. 

Toimintasuunnitelma ja talousarvio on kuitenkin pyritty laatimaan mahdollisimman realistisiksi Nopola Newsin ja mylläreiden alkuperäisiä - ja vieläkin erittäin käyttö- ja kehityskelpoisia ideoita hyödyntämällä. Hankkeita ei ole tällä hetkellä käynnissä, mutta uudet hahmotelmat liittyvät kuntarakenneuudistukseen liittyviin lähidemokratian kehittämiskuvioihin ja mediakasvatuksen rintamalla yhteistoimintaa on tarkoitus syventää Piispalan ja Suomen jääkiekkoliiton kanssa.

Myllylle on suuniteltu toimitilojen remonttia ja tilojen käytön järkiperäistämistä, mutta harmi sinällään, että Keski-Suomen ELY-keskus tulkitsee mylläreiden omistamat tilat (osakehuoneistot) irtaimeksi omaisuudeksi eikä tukea suunniteltuihin remontteihin näillä näkymin saada. Tasan ei käy onnenlahjat, sillä muualla Suomessa samoja EU-tukia on saatu jopa osakkeiden ostoon ja huoneistojen korjauksiin.

Myös yleisthyödyllistä toimintaa on luvassa ja koulutuksia kunhan vuodenvaihteen ruuhka saadaan purettua kunnialla. Koko toimintasuunnitelmaa ei kuitenkaan kannata tähän naputella vaan tervemenoa tutustumaan suunnitelmaan tästä linkistä. Niin ja tottakai tervetuloa mukaan toimintaan. Hallitus kokoontuu vuoden alussa ja tiedottaa tarkemmin suunnitelmista.

Myllärit toivottaa Hyvää joulua ja mediarikasta uutta vuotta 2013!

Ps. Jäsenmaksu muuten säilyi entisellään eli kuten Someron matkahuollossa oli kuulemma tapana sanoa - kympin nuppi ja sen voi joutessaan joulunpyhinä käydä maksamassa. Tarvittavat tiedot ja ohjeet löytyvät tästä linkistä. Kiitos jo etukäteen!