NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Smurffit SysilammellaSmurffit Sysilammella

Smurffit Sysilammella

20.10.2013 Kyypartio/Marjaana Patovisti

18.-19.10 Kyypartion seikkailijatytöt seikkaili yliyönretkellä

Retkivalmistelut aloitettiin jo alkusyksystä, kun tytöt itse valitsivat retkikohteen. Vaihtoehtona oli yöpyä turvallisesti kololla tai lähteä metsään. Ja mehtäänhän he halusivat! Mietimme ensin Metsolaa, mutta epäilimme olevamme jahtimiesten tiellä tähän vuodenaikaan. Joten päädyimme Sysilampeen, joka sijaitsee Salamajärven kansallispuistoalueella.

Yksi koloilta käytettiin retkimenun suunnitteluun ja yhteisten retkitavaroiden pakkaamiseen. Minun oli helppo käydä tekemässä kauppaostokset valmiiksi kirjoitetun kauppalistan mukaan.

Perjantain synkkä ja tuulinen sää laittoi tämän partiojohtajan hieman jännittämään, kuinka ehtisimme saada autiotupaan lämpöä ennen pimeän tuloa. Mutta, tämä huoli oli turha. Sysilammelle päästyämme saimme tulla jo valmiiksi lämmitettyyn tupaan. Kokkolan partiolaisista, Kokkopojista, oli paikalla Jussi, V-T ja Sini. He olivat suorittamassa Karhunhammas kaukoretkimerkkiä. Ja vaikka heillä oli takana jo neljä yötä metsässä, antoivat he meille tilaa. Lupasivat itse yöpyä pienessä saunatuvassa. KIITOS!

Saimme Kokkopojista seuraa iltanuotiolle. Makkarapaketilla "ostimme" pojat leikkimään pimeä piilosta. Tytöt oppivat myös heille uusia partioleikkejä, Laurenzian ja Undulaatin. Sini esitteli letunpaisto taitojaan, hienosti onnistui letun kääntäminen heittämällä! Vauhdikkaan illan jälkeen uni maistui, toisille paremmin kuin toisille.

Lauantai aamu valkeni aurinkoisena. Päivin keittämät aamupuurot massuun ja patikoimaan. Kiersimme Pakosuon kierroksen, matkaa kertyi 4.5 km. Välillä oli pakko pysähtyä ihastelemaan lumen kuorruttamaa maisemaa, kaunista!

Lounas valmistettiin yhteistyöllä trangioilla. Jälkiruoka, suklaabanaanit, valmistui nuotiolla. Kyllä oli hyvää. Lopuksi siistittiin tupa kuntoon ja kannoimme puut valmiiksi seuraaville käyttäjille.

Hauska retki taas takana. Kiitos reippaille Smurffeille! Iso kiitos Päiville huoltajana olosta! Riitalle kiitos kyydistä ja mukana olosta!