NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Iltainen pyrähdys - kovaan kuntoon huomaamatta!Iltainen pyrähdys - kovaan kuntoon huomaamatta!

Iltainen pyrähdys - kovaan kuntoon huomaamatta!

1.12.2013 Kyyjärven kunta/Liikuntatoimi/Niklas Vuorenmäki

Käväisimme tuossa illan päälle perheen kanssa pikkusen ulkona kävelemässä, osallistujina siis puolisoni, perheen pienin 2 v, minä itse sekä pulkka! Mikä mahtava marraskuinen pakkasilta! Päätettiin ottaa samalla pikku lenkki emännälle harjoituksen kannalta. Tämä kirjoitus on loistava osoitus siitä, kuinka kuntoilu voi olla hauskaa ja tapahtua koko perheen voimin aivan huomaamatta! ;) (joutu siinä ehkä joku koville)

HIIT(High Intensity Interval Training) on pikatreeni, joka on kuin luotu laiskalle lähtijälle ja kiireiselle kuntoilijalle. Se kuluttaa kaloreita ja kohottaa kuntoa yhtä tehokkaasti kuin perinteinen liikunta. Aikaa kuitenkin kuluu vain puolet.

HIIT on intervalliharjoitus eli kuntoilua, jossa tempo vaihtelee. HIIT-treenissä tehojakso kestää 15-30 sekuntia kerrallaan, ja jakso todella puserretaan täysillä. Tätä seuraa lepo jakso, joka kestää 30-60 sekuntia.

Harjoituksen teho perustuu sen aiheuttamaan suureen hormonaaliseen vasteeseen, joka saa rasvaa polttavat hormonit jylläämään harjoituksen jälkeen!

Harjoitusta on helppo soveltaa omaan mieluisaan lajiin: kävelyyn, juoksuun, hiihtoo, soutamiseen tai vaikkapa pyöräilyyn.

Teimme emännän kanssa kokoperheen voimin yhden esimerkin HIIT - Harjoituksesta; Istuimme taaperoisen kanssa pulkan kyydissä ja kikattelimme, kun äiti punnersi mäkeä ylös kuula punasaisena! ;)

 

Lämmittely:

500m kävelyä pienin pulkan kyydissä

500m kävelyä allekirjoittanyt + pienin pulkan kyydissä (yht. 110kg)

Kevyitä venytyksiä pakaroille, etu- ja takareisille

 

Ja varsinainen harjoitusosuus painoa pulkassa (110 kg):

Etenimme lyhtypylväiden välejä intervallimenetelmää käyttäen, vuorotellen rauhallisesti edeten ja täydellä teholla spurtaten

50m rauhallisesti

50m täydellä teholla, spurtaten

50m rauhallisesti

50m täydellä teholla, spurtaten

jne. yht. n. 1km matka?

 

Loppuverryttely:

200m kävelyä pikkunen kyydissä

Loppuun kevyitä venytyksiä pakaralle, etu- ja takareidelle

Aikaa harjoitukseen kaikkineen: 30 min!!!

 

Kannattaa kokeilla, kyllä meidän mamma pärjäsi hyvin! ;)

Liikuntatoimi