NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Seurakunta ostaa kunnalta lastenohjaajan tehtävätSeurakunta ostaa kunnalta lastenohjaajan tehtävät

Seurakunta ostaa kunnalta lastenohjaajan tehtävät

16.1.2014 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Kyyjärven seurakunnan lapsi-ja nuorisotyön johtokunta hyväksyi keskiviikko-illan kokouksessa 15.1. Kyyjärven kunnan sivistystoimen tarjouksen lastenohjaajan tehtävien hoidosta keväällä 2014.

Aikaisemmin kunta ja seurakunta ovat tehneet lapsi-ja nuorisotyössä yhteistyötä vuosina 2005-10, kun kunta osti seurakunnan lastenohjaajan palveluja iltapäiväkerhotoimintaan. Nyt puolestaan seurakunta ostaa kunnalta tehdyn tarjouksen perusteella  lastenohjaajan tehtävät. Piispantarkastuksen aikana syyskuun lopussa 2013 yhteisneuvotteluissa esitetty toive ja useamman kerran syksyn aikana neuvoteltu yhteistyökuvio on toteutumassa. Kunnan sivistystoimi toi kokoukseen selkeän tarjouksen, jota puhelimitse tarkennettiin.

Seurakunnan päiväkerhot jatkuvat maanantaina 3.2.2014 Kirkon alakerrassa. Kerhoa pitävät maanantaisin kaksi Muksulan lastenohjaajaa, Kirsi Vehkalampi ja Anna Kirvesmäki kumpikin omalle kerhoryhmälleen. Kerhojen ajat ovat maanantaina klo 9-11 ja klo 13-15. Tiistaina 4.2. ja siitä eteenpäin on kerho Kirkon alakerrassa klo 9-11 ja kerhonohjaajana on Nopolan koulun koulunkäynninohjaaja Satu Kainu. Hän on myös keskiviikkoisin klo 10-12 yhdessä diakonissan kanssa ohjaajana Avoimessa kerhossa. Satu Kainu yhdessä Kirsi Vehkalammen kanssa vastaa kerholaisten kirkkopyhien ja kevätjuhlien järjestelyistä. Kesän leikkikenttäohjauksen ja leiritoiminnan seurakunta hoitaa itse.

Kevät on kokeilun aikaa, mutta näyttää taas hyvältä. Palataan yhteistyöhön ja ennen kaikkea kerhot jälleen jatkuvat Kirkon alakerrassa!