NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
PyhäkoulussaPyhäkoulussa

Pyhäkoulussa

26.1.2014 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Pyhäkoulu on kirkon vanhinta lapsityötä. Kyyjärvellä on kodeissa pidetty pitkään pyhäkoulua ja joskus takavuosina myös Kirkon alakerrassa. Seurakunnan työntekijät ovat pitäneet myös Avoimessa kerhossa ja Muksulassa pyhäkoulua.

Pyhäkoulu on vielä voimissaan. Sunnuntaina 26.1. pyhäkoulussa Vallivaaran kodissa oli 29 lasta koolla. Viime vuonna kirjoilla oli 43 pyhäkoululaista. Pyhäkoulut pidetään perinteisesti kodeissa ja pyhäkoulunopettajina toimivat maallikot. Pisimpään nykyisistä opettajista ovat toimineet Tuula Noponen ja Ulla Vallivaara, jotka ovat hoitaneet tehtävää noin 30 vuotta. Pyhäkoulut kokoontuvat sunnuntaisin klo 13. Ne ovat avoimia tilaisuuksia kaikille lapsille! Pyhäkoulun pitoaika- ja paikka näkyy seurakunnan tapahtumissa tässä verkkolehdessä ja Torstai-lehdessä. Ensi sunnuntaina on perhekirkko klo 11, jossa  pyhäkoululaiset tapaavat olla mukana. Seuraava pyhäkoulu on sunnuntaina 9.2.2014 klo 13 Viivi ja Marko Humalajoella.

Sunnuntain aiheena pyhäkoulussa oli Joosef. Joosef on yksi Raamatun mielenkiintoinen henkilö. Hän oli yksi patriarkka Jaakobin perheen 12 pojasta. Joosef näki lapsena unia ja selitti myös niitä. Joosef oli saanut Jumalalta aivan erityiset lahjat. Usein käy lapsille niin kuin kävi Jaakobin perheessä: "veljet kadehtivat Joosefia." Yleistä se on meille aikuisillekin. Omia lahjoja emme pidä minään ja toisten lahjoja kadehdimme! Myöhemmin Joosef sai käyttää lahjojaan pelastaessaan oman ja Egyptin kansan nälänhädältä.

Me monet olemme entisiä pyhäkoulupoikia ja -tyttöjä. Vieläkin pyhäkoulussa puhutaan Raamatusta ja  Vapahtajasta Jeesuksesta Kristuksesta, rukoillaan ja lauletaan lasten virsiä. Pyhäkoulussa on turvallista ja mukava olla!