NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
KansanlaulukirkkoKansanlaulukirkko

Kansanlaulukirkko

1.6.2014 Kyyjärven seurakunta / Minna Erkkilä

Lauletaanko jumalanpalveluksessa ihan oikeasti Saunavihdat, Kotimaani ompi Suomi, Tuonne taakse metsämaan ja muita kansanlauluja?

Kyllä.

Tai ainakin melkein.

Ensi sunnuntaina 1.6. Kyyjärven kirkossa toteutetaan tämä toisenlainen jumalanpalvelus, jossa virsien tilalla lauletaan Anna-Mari Kaskisen sanoittamia lauluja perinteisillä kansanlaulusävelmillä. Raamatun tekstit ja liturgiset osat ovat tavalliseen tapaan omilla paikoillaan.

Kaskinen kertoo Kansanlaulukirkon syntyneen siten, että tutut kansanlaulujen melodiat liitettiin uusiin sanoihin. Tällä tavalla on saatu aikaan kokonaisuus, jonka musiikki pohjautuu omaan kansanlauluperinteeseemme, niihin lauluihin, jotka olemme oppineet jo lapsena kansakoulussa. Sanat ovat kuitenkin jumalanpalvelukseen erityisesti kirjoitetut, esim. synnintunnustuslaulu, kiitoslaulu, kolehtilaulu jne.

Myös musiikin toteutus poikkeaa normaalista. Salme Tanskanen ja sisarensa Orvokki Surakka säestävät lauluja kanteleella, Kaisa Tamminen huilulla ja Eetu Erkkilä viululla. Kanttori soittaa tarvittaessa pianoa. Mukana on myös kirkkokuoro.

Tervetuloa Kansanlaulukirkkoon sunnuntaina 1.6. klo 18.

Jumalanpalvelus ei  näy netti-tv:ssä.