NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Mediamyllärit markkinoillaMediamyllärit markkinoilla

Mediamyllärit markkinoilla

19.7.2014 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Mediamylläreiden toiminta kiinnosti markkinayleisöä.

Muun muassa nettiTV-kalustoa ja suurkuvatulostinta sekä vanhojen valokuvien muokkausta esiteltiin Mediamylläreiden osastolla tämänvuotisilla Kyyjärven markkinoilla. Jaakko Pölkki oli tulostanut malliksi muokkaamiaan värikorjattuja valokuvia. Meillä jokaisella taitaa olla albumeissa 1970-80 luvulla otettuja värivalokuvia, joista värit ovat haalistuneet. Värikorjauksella kuvat voidaan palauttaa lähes alkuperäiseen kuntoon. 1900-luvun alun mustavalkoiset kuvat ovat sitä vastoin usein varsin laadukkaita, mutta yleensä aika pieniä kooltaan. Tarkalla skannerilla oli tehty malliksi canvas-taulu, josta Kauramaan vanhan päärakennuksen kattopäreetkin pystyi laskemaan!

Suurkuvatulostimen tuotokset kiinnostivat seutukunnan yrittäjiä ja neuvotteluja käytiin mm. messuosastojen tulosteista. Yksi markkinointipuute ainakin huomattiin, sillä ainakin karstuset valittivat, ettei tietoa kyseisestä palvelusta ole riittävästi. Kannattaa poiketa myllyllä kyselemässä.

Mylläreiden markkinavierailla oli mahdollisuus osallistua myös arvontaan, jossa arvottiin neljä kappaletta 60x90 cm:n suurkuvatulostetta. Voittajat voivat käydä lunastamassa palkintonsa ja tulostuttaa haluamansa kuvan mylläreiden toimistolla. Onnettaren suosikkeja olivat Heikki Kemppainen, Kyyjärvi, Anneli Pillikko, Muurame, Martti Lahtinen, Karstula ja Niko Lillvis, Alajärvi. Onnettaren apulaisina toimivat Erkki Koivisto ja Seppo Pirttimäki.

Kiitokset kaikille vieraille ja arpoja ostaneille.