NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kyläkierros bussillaKyläkierros bussilla

Kyläkierros bussilla

22.7.2014 Kyyjärven yrittäjät/ Katriina Oinonen

Kyyjärvi-viikon tapahtumiin kuulunut "Mennään bussilla kylille" sujui hienosti. Täydellä bussilla kierrettiin kolme tuntia Kyyjärven itäpuolen kyliä.

Aurinkoisessa säässä aloitetiin matka täydellä bussilla. Matka alkoi Pietari Brahentieltä ja siitä jatketiin matkaa ensin Oikarille, sitten Kumpulaan, Saunakylälle ja lopuksi ajettiin Pölkin kautta takaisin ent. Essolle, josta matka oli alkanut. 

Matkan varrella oli monia mielenkiintoisia paikkoja. Alkutaipalella oli oppaana Kyösti Lintulahti, joka esitteli Kyvyn lavan ja montun, joihin liittyi Harskunkankaan hiihtojen alkutaivalta. Ähtyrinpuronsillalla pysähdyimme hetkeksi ja Kyösti kertoi siitä tarinoita ja muistutti hienosta lähteestä, joka on sillan kupeessa. Oikarin kaupat, sahat ja tietysti koulu nähtiin ja Oikarilla oli oppanaan Hannu Uusisalo. Sinistätietä ajettiin Raasuntiellä, jotka pitkin päästiin Kumpulaan. Kumpulan koululle oli Kumpulan kyläläiset laittaneet matkalaisille valmiiksi kahvit ja pullat mukavasti varjostavien puiden alle pihamaalle. 

Kumpulasta käytiin tekemässä pieni lenkki Saunakylälle, josta Tammisen Sulo osasi kertoa monta mukavaa juttua. Pölkkiin lähdettäessä mikrofooniin tarttui Taisto Lahtinen ja hän tunsi Pölkin talot ja sen historiaa. 

Matka taittui mukavasti ja paljon nähtiin ja kuultiin tarinoita ja paikkoja kotikuntamme itäpuolen kylistä. Matka päättyi Esson pihalle ja autosta purkaantui paljon uutta omasta kotikunnasta nähneitä matkalaisia.

Suuret kiitokset kuskillemme Keijolle, oppaille Sulolle, Kyöstille ja Taistolle sekä Kumpulan kyläläisille, jotka tarjosivat mukavan pysähdyksen koulun pihalla.

Koska matka oli järjäestäjien mielestä onniustnut, uskalletaan ensi vudelle suunnitteilla uutta retkeä länsipuolen kyliin.