NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
LukuhaasteLukuhaaste

Lukuhaaste

1.2.2015 Kirjasto / Pekka Termonen

Haluatko lukea enemmän? Haluatko lukea monipuolisemmin? Tartu lukuhaasteeseen! Kirjan vuoden kunniaksi on viimeinkin aika lukea loppuun se kirja, joka jäi kesken. Tai kirja, jonka jätit koulussa lukematta. Tai se rakastamasi kirjailijan kirja, jota et ole vielä lukenut.

Alla olevasta listasta saat lisää lukuvinkkejä. Jos oikein haluat lähteä urheilemaan, voit ottaa tavoitteeksesi vaikka koko listan! Urakkaa helpottaa se, että yhdellä kirjalla voi kuitata useammankin kohdan, esim. yli 500-sivuinen muistelma. Listaan on lisätty linkkejä, jotka auttavat sopivan kirjan löytämisessä.
Säännöt ovat yksinkertaiset. 

  • 1. Aloita haasteen suorittaminen toukokuun loppuun mennessä
  • 2. Ilmoittaudu kirjaston työntekijälle. Saat samalla häneltä haastelistan, johon voit merkata suoritetut lukuosuudet
  • 3. Palauta lista haasteen suoritettuasi (tai viimeistään vuoden lopussa)
  • 4. Haasteeseen osaa ottaneiden, ja siitä vähintään kaksi kolmasosaa (34 kohtaa) suorittaneiden kesken arvotaan palkintoja.

Kirjastossa järjestetään näyttelyjä vuoden aikana listan eri haasteista. Saatat siis löytää sopivan kirjan näyttelypöydältä. Haasta itsesi ja lukuharrastuksesi, sillä onhan tämä Kirjan vuosi.

Keski-kirjastojen lukuhaaste on suomennettu versio suuren suosion saaneesta Popsugar-internetsivuston lukuhaasteesta. Kannattaa vilkaista myös pääkaupunkiseudun kirjastojen versiota, jossa on eri aiheita ja kiinnostavia linkkejä.

Katsoksesi listaaklikkaa tästä. Ja jos haluat kertoa haasteen etenemisestä, kysyä tai kommentoida, se onnistuu esimerkiksi Facebookissa.
Nyt siis kipin kapin kirjastoon haastelistaa hakemaan!