NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Nuukuusviikko 13.-19.4.2015Nuukuusviikko 13.-19.4.2015

Nuukuusviikko 13.-19.4.2015

12.4.2015 Kyypartio / Eevaliisa Hakola

Nuukuusviikko on täällä taas eli 13. - 19.4. vietämme nuukuusviikkoa. Ajatuksena on edistää luonnonvarojen säästäväistä käyttöä ja pienentää jätteiden syntymistä.

Mikä on nuuka?  - Vapaasti sanottuna tulee mieleen heti, että erittäin säästeliäs on nuuka. Nuuka voi olla myös erittäin tarkka / täsmällinen. No tokkopa kuitenkan niin nokonnuukaa, tärkein pointti lienee joskus pysähtyä miettimään omia kulutustottumuksiaan!

Kyypartiossa vanhemmat tarpojat ovat talven mittaan keskustelleet asiasta. Ja niinpä nakki napsahti pohtia sen verran asiaa, että siitä voi kertoa myös muille. Moni muistaa jo - älä osta mitään päivän - jota vietetään marraskuun viimeisenä perjantaina. Näillä erilaisilla teemapäivillä on tarkoitus haastaa meidät kaikki miettimään omaa päivittäistä kulutustamme ja sen vaikutusta ympäristöömme.

Kyypartion Bondit kirjoittaa nuukuusviikolla teemaan sopivista asioista. Kyypartiossa yritämme välttää mahdollisimman tarkasti kertakäyttöastioita. Ja onpa meillä joskus ollut tarjolla ns. partiomehua. Se oli lasten mielestä liian laihaa; nuukasti mehua ja paljon vettä. Tässä asiassa ei varmaankaan ympäristövaikutuksia mietitty, ainoastaan sen hetkistä tilannetta, että riittää kaikille. Isommassa mittakaavassa ajateltuna, olisiko nyt aika jarruttaa jotain kulutusta, että seuraavillekkin sukupolville jää jotain puhdasta ja hyvää? Ihan pienillä asioillakin on merkitystä, vaikka sitä ei aina tule ajatelleeksi.

Itse opin aikuisiällä typerän tavan! Hampaita pestessäni hana oli auki ja vesi juoksi.. Ihan älytöntä! Mutta onneksi ihminen oppii halutessaan toisinkin päin ja voi opetella huonosta tavastaan eroon. Mikä on sinun tuhlaava tapasi?

Olen jo vuosia käyttänyt menetelmää Pää vaihtoon eli vaikka välillä vois omankin pään vaihtaa parempaan kyse on kuitenkin tuosta kuvan tiskiharjan vaihtopäästä. Vähentää jätettä!

Miten sinä voisit osallistua nuukuusviikon viettoon? Tervetuloa mukaan!