NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Tuomas Turpeinen aloitti harjoittelijana Tuomas Turpeinen aloitti harjoittelijana

Tuomas Turpeinen aloitti harjoittelijana

23.4.2015 Kyyjärven kunta / Hannu Autio / Aaro Toppinen

Rakennustoimisto sai lisävahvistusta, kun rakennusmestariksi opiskeleva kyyjärveläinen Tuomas Turpeinen aloitti työharjoittelun maanantaina 20.4. Tuomas kuvassa oikealla, rakennusmestari Hannu Autio keskellä ja rakennustarkastaja Tarja Rosman vasemmalla. Pöydällä levällään ja tutkimisen kohteena tällä kertaa liikuntahallin laajennussuunnitelma.

22-vuotias Tuomas opiskelee Seinäjoen Ammattikorkeakoulussa työnjohtoa ja valmistuu joulukuussa 2015. Kunnassa työharjoittelu kestää reilut kaksi kuukautta ja tehtäviin kuuluu mm. pienempien saneerauskohteiden suunnittelu, aikataulutus, työnjohto ja hankkeiden vetovastuu.


Vilkas rakentamiskesä on käynnistymässä

Tekijöitä tarvitaan, sillä Kyyjärvellä on käynnistymässä vilkas rakentamiskesä.

Liikuntahallin laajennus on tarjouslaskentavaiheessa. Tarjoukset saadaan sisään vappuun mennessä, minkä jälkeen päästään tekemään päätöksiä. Tarjouspyyntöasiakirjojen mukaan rakennustöiden tulisi olla valmiit viimeistään 31.12.2015 mennessä. Toiveissa kuitenkin on, että saliin päästäisiin jo ennen vuoden vaihdetta.

Uuden koulun suunnittelu on puolestaan edennyt luonnosvaiheeseen. Luonnostelu etenee arkkitehdin ja ohjausryhmän johdolla. Toimikunta on käynyt tutustumassa lähialueiden uusiin kouluihin ja laatinut tilaohjelman. Alustavan hahmotelman mukaan rakennuskompleksiin sijoittuisivat ala-ja yläkoulun lisäksi päiväkoti, esiopetus ja kirjasto. Paikkaa on hahmoteltu nykyisen yläasteen tilalle liikuntasalin lähettyville ja osittain jalkapallokentän yläpuoliselle pellolle.

Myös risteysalueella tapahtuu. Paletin uusi paikoitusalue viimeistellään kesään mennessä. Paletin saneeraus on niinikään laskennassa ja hanke käynnistynee kesän aikana. Yhtiön johtoryhmä tiedottaa asiasta ja etenemisestä erikseen.