NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Keski-Suomen yrittäjät vierailulla maakunnassaKeski-Suomen yrittäjät vierailulla maakunnassa

Keski-Suomen yrittäjät vierailulla maakunnassa

8.5.2015 Keski-Suomen Yrittäjät ry / Annika Mäkelä

Neljä kovaa Koota kohtasivat pohjoisessa Keski-Suomessa, samalla kun Keski-Suomen Yrittäjät jalkautui 16.4. pohjoiseen Keski-Suomeen tapaamaan Kannonkosken, Karstulan, Kyyjärven ja Kivijärven yrittäjiä. Kevätterveiset vietiin Kauppakeskus Paletin yrittäjille Eija ja Teuvo Maukoselle PalettiSport Oy:hyn, Pirkko Sorsamäelle Asuste-Nikitan Ky:hyn sekä Amor Juhlapalvelu Oy:n tuoreille yrittäjille Johanna ja Juha Humalajoelle. Fiilikset kauppakeskuksen yrittäjien kesken olivat positiiviset ja kesää odottavat.

Yritysvierailulla käytiin myös Kyyjärvellä sijaitsevissa perheyrityksissä, Betset Oy:ssä sekä Taipaleen Teräs Oy:ssä. Kansainvälisillekin markkinoille laajentava Betset tunnetaan yhtenä Suomen suurimpana betonisia valmisosia teollisuus-, toimisto- ja asuntokohteisiin valmistavana yrityksenä. Työllistämme noin parisataa työntekijää, kertoi toimitusjohtaja Urpo Löytönen.

Teollisuusyritys Taipaleen Teräs sen sijaan valmistaa vesikattoprofiileja, seinälevyjä, kattoturvatuotteita sekä sadevesijärjestelmiä. Yrittäjäpariskunta Jouko ja Johanna Taipale esittelivät vuonna 2013 valmistunutta uutta tuotantotilaa kalusteineen. Jouko on toiminut aikaisemmin turkistarhaajana, mutkien kautta hän kuitenkin päätyi nykyisen yrityksen yrittäjäksi.

-Yritysidea syntyi, kun hain kuluttajana tuotteita toiselta yrittäjältä. Tuotahan voisin tehdä itsekin omalla paikkakunnalla, Jouko muisteli miettineensä.

Päivän päätteeksi pohjoisen Keski-Suomen yrittäjät kokoontuivat Kannonkosken Piispalaan jakamaan kuulumisia. Merkille pantavaa oli yhteisen yrittäjähengen löytyminen iltaa kohden. Miksi toimia yksin, kun voimme toimia yhdessä? Suunnitelmat yhteisille kesätapahtumille lähtivät lentoon ja pian jo risteilyt sekä ulkomaanmatkatkin pyörivät kiireisten yrittäjien mielessä.

Keski-Suomen Yrittäjät kiittävät pohjoisen Keski-Suomen yrittäjien lämpimästä vastaanotosta ja yrityskierroksista, sekä kaikkia päivässä mukana olleita yrittäjiä. Kevätterveiset myös niille, jotka eivät paikalle päässeet!

"Oli mukava päästä tutustumaan erilaisten betonituotteiden valmistukseen Betset Oy:llä ja myös Taipaleen Teräs Oy:n katto/seinäpelti tehtaaseen.  Kyyjärvellä ja lähiseuduilla on merkittävää rakennustuotteiden tuotantoa! Ja samalla oli tietenkin mukava tavata Paletin eri alojen yrittäjiä. Myös ruoka oli erinomaista Paletissa - käyn syömässä toistekin. Iso kiitos Jaakko Uusisalolle ja muille Kyyjärven yrittäjien aktiiveille, että nämä yritysvierailut onnistuivat!" - Kari Mäkinen, Keski-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja

Mukana matkassa olivat Keski-Suomen Yrittäjistä toimitusjohtaja Tuuli Kirsikka Pirttiaho, varapuheenjohtaja Kari Mäkinen, harjoittelija Annika Mäkelä sekä Kyyjärven paikallisyhdistyksestä yrittäjät Jaakko Uusisalo, Reijo Uusisalo sekä Katriina Oinonen.

Teksti/Kuvat Keski-Suomen Yrittäjät