NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Lempi Humppi saateltiin haudan lepoonLempi Humppi saateltiin haudan lepoon

Lempi Humppi saateltiin haudan lepoon

23.5.2015 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Lempi Johanna Humppi siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 23.5.2015. Hautauksen jälkeen muistotilaisuutta vietettiin Kivirannassa.

Lempi Johanna Humppi e. Ojala syntyi Soinin Keisalankylän Heinäahossa 1.1.1927. Hän varttui suuren perheen keskellä, kävi kansakoulun ja oppi  kodin-ja karjanhoidon syntymäkodissa. Hän tutustui aikanaan tulevaan puolisoonsa Yrjö Humppiin ja heidät vihittiin avioliittoon syksyllä 1961. Lempi muutti Yrjön kotiin Kyyjärven Hokkalaan, "Vehkalammin" tilalle, seuraavana vuonna. Avioliitosta syntyivät pojat: Seppo ja Veli-Pekka.

Hokkalan kodissa asuivat Yrjön ja Lempin lisäksi Yrjön vanhemmat ja hänen veljensä Väinö. Lempi hoiti paitsi omat lapset myös Yrjön vanhemmat. Yrjö oli aluksi talvet metsätöissä ja myöhemmin pitkän ajan sahurina ja kirvesmiehenä hirsiveistämöllä. Sen ohessa oli hoidettava kotona maataloustyöt. Lempi hoiti karjan, lapset ja kodin. Hän näiden töiden ohessa ompeli ihmisille vaatteita, kutoi kangaspuilla mattoja ja kutoi villalangasta sukkia ja lapasia. Hän oli luonteeltaan ahkera ihminen. Vanhempana hän auttoi lastehoidossa Veli-Pekan perhettä.  Lempi ja Yrjö rakensivat ja uudistivat navettaa ja asuinrakennusta. Yrjön isä, Juho, kuoli 1960-luvun puolessavälin ja äiti eli lähes 20-vuotta pitempään. Yrjö sairastui vakavasti ja hän nukkui pois keväällä 1996.

Elämä jatkui Hokkalassa. Iän myötä karja pantiin pois. 80-vuotisjuhlien  jälkeen Lempi sai sairaskohtauksen. Hän ei kyennyt enää asumaan kotona Hokkalassa, vaan oli siirryttävä Kivirantaan, jossa hän eli viimeiset noin 9 vuotta. Lempi nukkui pois 2.5.2015. Häntä jäivät kaipaamaan Seppo ja Veli-Pekan perhe, Eila-sisar perheineen, sisarusten lapset perheineen ja muut sukulaiset ja ystävät.

Hautauksen jälkeen oli muistotilaisuus Kivirannassa. Kirkkoherra puhui, adressit lukivat Veli-Pekka tyttärensä kanssa. Veli-Pekan tytär luki mummolleen tekemän runon. Yhdessä laulettiin Lempille ja saattoväelle läheisiä virsiä kanttori Minna Erkkilän johdolla.