NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Raymondissa juttua 20-pennin pajatsokisastaRaymondissa juttua 20-pennin pajatsokisasta

Raymondissa juttua 20-pennin pajatsokisasta

14.8.2015 Kyyjärven mediamylläri ry / Aaro Toppinen

Kuten Nopola Newsin heinäkuun numero tietää kertoa Ville Malja Helsingistä oli kuvauskeikalla Nopolassa ikuistamassa 20-pennin Pajatson SM-kisaa. Loistavien kuvien lisäksi mukaan Helsinkiin lähti yllättäen myös 20-pennin Pajatson Suomenmestaruus.

Uusimmassa Raha-automaattiyhdistyksen Raymond-lehdessä on nyt Janne Flinkkilän kirjoittama ja Villen kuvittama juttu Kyyjärven reissusta. Tekstin ja kuvien perusteella näköjään ihan mieleenpainuva reissu - aivan kuten pitääkin.

Tosi näyttävä julkaisu kaiken kaikkiaan. Raymondin nettiversiossa on taitavasti yhdistelty kuvaa, ääntä ja videota. Kyyjärveltä videolle on tarttunut mm. Mauri Pekkarisen pelisuoritus kansanedustajien kisassa. Mikäli kuppiin kilahtaa 32 kolikkoa on suoritus niin kova, että sillä olisi oltu kirkkaasti finaalissa.

Kyyjärven jutun lisäksi julkaisua kannattaa selata eteenpäin ja kuunnella esimerkiksi Madventuresin ja Raymondin maailmankirjeenvaihtajan Riku Rantalan äänikolumni ensimmäisestä pajatsokokemusestaan Kokkolasta. Kuunnellessa tuota koluminia tulee elävästi mieleen Esson baari kymmenien vuosien takaa kun 20-pennin Pajatson kruunaamaton kuningas - Armas Porrassalmi - viritteli lyöntiprikan oikeaan asentoon ja suoritti tarkkaan harkitun lyönnin. Veikkaan, että jutussakin mainittu Huumarkankaan Askon prikan pöyritys on tuota perua.

Hieno tarina ja hienoa myös se, että Suomen ainoa pajatso on tällä hetkellä Kyyjärvellä - vaikkakin lasivitriinissä. Viimeinen virallinen pajatso Suomessa hiljeni nimittäin 11.3.2015. Yksi aikakausi pelaamisen historiassa on näin ollen päättynyt.

Sen verran tuota Riku Rantalan kolumnia voisi kuitenkin kommentoida ja muillekin tiedoksi, että pelimuistot voi palauttaa ja pajatsoneitsyyden menettää ensi kesänäkin. Ja etenkin kun tuossa äänikolumnissa ei ole lainkaan mainittu 20-pennin pajatsoa. Sitä ainoaa oikeaa. 

Tervetuloa puolustavan mestarin kanssa tai vaikka Onnibussilla. F13 pudottaa kyytiläiset suoraan pelipaikalle!

Tässä linkki Raymondiin http://www.raymond.fi/