NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kansalaisopistoon!Kansalaisopistoon!

Kansalaisopistoon!

27.8.2015 Maarit Ohranen, Hannu Patamaa / Kansalaisopisto

Kansalaisopiston ohjelma lukuvuodelle 2015 – 2016 jaetaan pe 28.8. Kyyjärvellä joka talouteen. Samana päivänä ohjelma avautuu myös osoitteessa https://www.opistopalvelut.fi/karstula. Toivottavasti löydät ohjelmasta mieleisen kurssin ja lähdet rohkeasti mukaan toteuttamaan itseäsi.

Ensi helmikuussa tulee kuluneeksi 50 vuotta Karstulan kansalaisopiston toiminnan alkamisesta. Koko tuon ajan Karstulan kansalaisopiston keskeisenä tehtävänä on ollut tarjota alueen asukkaille tilaisuuksia opiskella, kehittää itseään, pitää huolta kunnostaan ja sosiaalisista suhteistaan. Kansalaisopiston kynnys halutaan pitää matalana. Kuka tahansa voi tulla mukaan toimintaan.  Pääsykokeita ei järjestetä eikä todistuksia kysellä. Riittää, kun on halu kehittyä.

Kansalaisopiston kurssit alkavat 14.9. alkavalla viikolla, ellei ohjelmassa ole jotakin muuta päivämäärää. Toivomme ennakkoilmoittautumista kaikille kursseille. Lyhytkursseille ja musiikin yksilöopetukseen tulee aina ilmoittautua ennakolta.

ILMOITTAUTUMINEN
Opintopiireihin tai kursseille ilmoittaudutaan kansalaisopiston kotisivujen kautta osoitteessa https://www.opistopalvelut.fi/karstula, 28.8. klo 17 alkaen tai puhelimitse 31.8.alkaen. Toivomme, että asiakkaat käyttäisivät mahdollisimman paljon netti-ilmoittautumista piireihin osallistuessaan. Musiikin yksilöopetukseen ilmoittautuminen tapahtuu puhelimitse toimistoon 044 4596656.

OPINTOMAKSUT
Opintomaksut laskutetaan lukuun ottamatta lyhytkursseja, joissa on käteismaksu (mainittu ohjelmassa). Opintomaksun voi maksaa myös Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleillä. Jos maksat koko lukuvuoden kestävän kurssin Smartum-seteleillä, toimita ne viimeistään 9.10. Kyyjärvellä kunnanvirastoon tai kirjastoon.

Opistossamme on edelleen perhealennus, jonka saavat samassa piirissä käyvät tai samalle kurssille osallistuvat samassa ruokakunnassa asuvat saman perheen jäsenet seuraavasti: 1. osallistuja maksaa täyden maksun, 2. osallistuja saa 25 % alennuksen ja 3. jäsenestä alkaen alennus on 50 % opinto-maksusta. Alennukset eivät koske yksilöopetusta. Alennukset eivät tule automaattisesti, vaan saadaksesi ne sinun tulee ilmoittaa siitä toimistoon mieluiten sähköpostilla.

OPINTOSETELIAVUSTUS
Karstulan kansalaisopisto on saanut opetushallitukselta opintosetelityyppistä avustusta, jolla voidaan korvata tai alentaa seniorien, maahanmuuttajien ja eläkkeellä olevien sekä työttömien opintomaksua. Opintosetelihakemuksia saa Kyyjärvellä kirjastosta ja kunnanvirastosta. Seniorien ja eläkkeellä olevien seteli on arvoltaan 15 €. Yksi henkilö voi käyttää ainoastaan yhden setelin.  Työtön henkilö saa lukuvuoden aikana hakemuksesta yhteensä 40 €:n alennuksen kansalaisopiston opintomaksuista. Setelin liitteenä on oltava kopio Kelan/työttömyyskassan viimeisimmästä maksutositteesta tai Kelan työvoimapoliittisesta lausunnosta, jossa todetaan työttömyyden alkaminen (voi tulostaa netistä). Seteli palautetaan kansalaisopiston toimistoon, kunnanvirastoon tai kirjastoon viimeistään 9.10. Alennukset myönnetään setelien saapumisjärjestyksessä niin kauan kuin määrärahaa riittää. Opintoseteleitä jaetaan toimialueen kuntien asukkaille asukaslukujen suhteessa.

VAKUUTUS
Kansalaisopistolla on voimassa toiminta-alueensa; Karstulan, Kivijärven ja Kyyjärven alle 70-vuotiaita asukkaita koskeva tapaturmavakuutus.  Ulkopaikkakuntalaisten tulee huolehtia itse omasta vakuutuksestaan.

TIEDOTTAMINEN
Kansalaisopisto tiedottaa ajankohtaisesta toiminnastaan, esim. kesken lukuvuoden alkavista uusista kursseista sekä luennoista, konserteista ja tapahtumista kotisivullaan www.karstula.fi/vapaa-aika/kansalaisopisto ja facebookissa. Myös Viispiikkinen on edelleen ilmoituskanavamme sekä Kivijärvellä kuntatiedote ja Kyyjärvellä nettisivu  www.nopolanews.fi.   Voit kysyä tarjonnasta opiston toimistosta, jonne voit kertoa myös ideoita uusiksi kursseiksi. Muista laittaa ilmoittautumislomakkeen alareunaan rasti, jos haluat että kansalaisopisto lähettää sinulle sähköpostiin tietoja uusista kursseista. Näitä sähköpostitietoja ei luovuteta eteenpäin.