NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)

Jari Hakola juoksi kympin hopeaa maantielläJari Hakola juoksi kympin hopeaa maantiellä

Jari Hakola juoksi kympin hopeaa maantiellä

2.9.2015 Kyyjärven Mediamyllärit/A.Hyytiäinen

Jari Hakola saavutti SAULin SM-kilpailuissa hopeaa M50-sarjan maantiekympillä viime sunnuntaina Tampereella. Hakola juoksi +17 asteen lämpötilassa ja tyynessä säässä ajan 34.37,9, mikä on hänen oma ennätys. Voittaja oli Liedon Lujan Jouko Mahlamäki hätyytellen M50-sarjan SE:tä ajan ollessa 33.18. Hän jäi noin 10 sekuntia Suomen ennätyksestä.
Hakolan tunnelmat ennen kisaa olivat odottavat, sillä hänellä oli ongelmia alaselän ja lonkan kanssa kuuden viikon ajan ennen SM-kisoja. Tämä oli aiheuttanut muun muassa jäykkyyttä juoksuun. Vaiva saatiin kumminkin nikamakäsittelyllä kuntoon viisi päivää ennen tärkeitä kisoja.
- Juoksu tuntuikin pitkästä aikaa rennolta ja kulki yllättävän hyvin. Tosin innostuin vähän turhan kovaan alkuvauhtiin, joten pientä hyytymistä tuli loppumatkasta. Mutta täytyy sanoa, että on mukava juosta, kun ei tee kipeätä!, Hakola kertoi.
Reitti ei ollut ihan tasaisempia, sillä ensimmäisen kahden kilometrin matkalla oli pari pitkää nousua, mutta onneksi loivia.
- Moni juoksija olikin ihmeissään hyvistä ajoista kisan jälkeen. Reitti oli tarkistusmitattu ja siten täysmittainen.
Suomen Aikuisurheiluliitto järjestytti kuluvana vuonna ensimmäistä kertaa puolimaratonin ja kymmenen kilometrin tiejuoksut eri päivinä. Ratkaisu on onnistunut, sillä huhtikuussa Siuntiossa puolimaraton keräsi ennätysmäärän maaliin tulleita ikäjuoksijoita (187), samoin nyt kymppi (233).
Hakolan kausi jatkuu 12.9. Finlandia maratonilla Jyväskylässä. Tavoitteena hänellä on yrittää oman ennätystä eli alittaa 2.46.
- Tavoite on kova ja vaatii hyviä olosuhteita sekä hyvää päivää itseltä, Hakola täsmensi.