NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Ikääntyvien kuntosaliryhmä aloittaa 28.9 klo 10:00 Kivirannassa!Ikääntyvien kuntosaliryhmä aloittaa 28.9 klo 10:00 Kivirannassa!

Ikääntyvien kuntosaliryhmä aloittaa 28.9 klo 10:00 Kivirannassa!

21.9.2015 Kyyjärven kunta/Liikuntatoimi/Niklas Vuorenmäki

Lihasvoimaharjoittelu on nostanut vahvasti päätään viimevuosina terveyden edistämisen näkökulmasta, eikä turhaan. Se vahvistaa merkittävästi lihaksia ja luustoa sekä vähentää kehon rasvakudoksen määrää. Sitä voidaan pitää tehokkaimpana vartaloa muokkaavana liikuntamuotona. Tämän lisäksi lihasvoimaharjoittelu on varsinaista terveysliikuntaa. Valtakunnallisen liikunnan Käypä hoito-ohjeet suosittelevatkin kaikille aikuisille kestävyysliikunnan ohella myös lihasvoimaharjoittelua vähintään kahtena päivänä viikossa.

Monnarilla ollaan harjoiteltu jo salilla muutaman vuoden ajan. Säännöllinen, nousujohteinen ja tehokas harjoittelu on saanut monen kunnon kohenemaan jopa merkittävästi. Nyt on sinulla myös mahdollisuus liittyä joukkoon hyvinvoivaan.

Kaikki ikään(tyvään), sukupuoleen tai kuntotasoon katsomatta ovat tervetulleita maanantaisin Monnarille klo 10:00. Ei ennakkoon ilmoittautumisia, joten 28.9 tavataan.

Mukaan tarvitset: Joustavat sisäliikuntavaatteet ja -kengät, juomapullon sekä oman alustan.

Maksat tästä huvista ainoastaan kuntosalinkäyttömaksun.

Muutamia hyviä syitä aloittaa lihasvoimaharjoittelu:

  • Lihasvoimaharjoittelu vahvistaa merkittävästi lihaksia ja luustoa sekä vähentää kehon rasvakudoksen määrää.
  • Lihasvoimaharjoittelun on todettu parantavan sokeritasapainoa tyypin 2 diabeteksessa ja parantavan verenkuvaa.
  • Lihasvoimaharjoittelu on eräs parhaista keinoista ehkäistä ja hoitaa tuki- ja liikuntaelin vaivoja. (Polvi, selkä, olkapää jne.)
  • Lihasvoima on yleensä suurimmillaan noin 30 vuoden iässä, jonka jälkeen se alkaa hiljalleen heiketä vauhdin kiihtyessä myöhäisessä keski-iässä. Monet jokapäiväiset toiminnot kuten nouseminen, kävely ja tavaroiden nostelu edellyttävät lihasvoimaa. Iäkkäillä portaiden tai tuolilta nousu vaatii jopa 80 % mitatusta reisilihasvoimamaksimista, kun taas nuorilla aikuisilla vastaava luku on 40-50 %. Lihasvoiman säilyminen onkin tarpeen, jotta ikääntyvä selviytyy päivittäisistä askareistaan itsenäisesti. 
  • Lihasvoimaharjoittelu on turvallinen liikunnan muoto myös erittäin iäkkäille ja jopa heikkokuntoisille ihmisille, kunhan liikkeet suoritetaan hallitusti ja rauhallisesti oikealla tekniikalla.
  • Jo muutaman kuukauden pituinen säännöllinen lihasvoimaharjoittelu lisää iäkkäiden lihasvoimaa miehillä ja naisilla 10-30 %. Lihasvoimaharjoittelu on vanhenemiseen liittyvän lihaskadon (sarkopenia) tärkein ehkäisy- ja hoitomuoto.

Tervetuloa!

Kyyjärven kunta

Liikuntatoimi