NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Japani osa 2Japani osa 2

Japani osa 2

1.11.2015 Vilma Hakola

Noniin on jälleen kotiuduttu Suomen maalle ja koulussakin keretty olla hyvän aikaa. On jäänyt vähän stoorien kirjottaminen muiden hommien jalkoihin joten koitetaanpa jatkaa tätä.

Suomeen takaisin tulo muuten kuukauden reissun jälkeen tuntuu kyllä mielenkiintoselta. Ihmisiä näyttää liikenteessä olevan täällä yhteensä about kaksi kappaletta kun Kiinassa tavoteltiin päivittäin uutta ennätystä sarjassa: "Montako kiinalaista mahtuu meikän lisäksi samaan neliömetriin." Jännästi ilma tuntuu myös raikkaammalta ja hengittämisestä jopa nauttii täälläpäin.
Mutta Japaniin!

Menimme käymään yhdessä oikein kivassa pikku temppelissä eräänä päivänä. Temppelistä pystyi myös ostamaan onnenamuletteja esim. opiskelumenestykseen, rakkauteen, työelämään jne. Saimme lisäksi sattumalta kuulla, että illalla temppelissä vietettäisiin jotakin tanssijuhlaa. Noh, mehän sitten tulimme illalla takasin ja ai että kyllä se kannatti! Keskelle temppelialuetta oli rakennettu pieni puinen lava, joka oli keskellä kaikkea. (Meikälle tuli jostakin syystä mieleen koristeellinen hirvitorni.)

Ihmiset sitten tanssivat perinteistä Bon odori tanssia tämän tornin ympärillä ja kaikilla näytti olevan valtavan hauskaa. Ilmeisesti tanssin askeleet olivat yleisesti kaikkien tiedossa joten kuka vaan saattoi liittyä tanssiin milloin halusi. Tanssijoista osa oli pukeutunut perinteisiin yakata asusteisiin, mitkä näytti tosi upeilta siinä tilassa.Tornissa taas oli laulamassa ehkä maailman siistein vanha ukko ja soittajat säestivät taustalla. Koko paikka oli koristeltu värikkäillä paperilampuilla. Se fiilis paikan päällä oli jotain uskomatonta.

Me siinä sitten turisteina ihailtiin paikan menoa kun meikäläinen huomasi että osa jengistä nautti ruokaa ja paikallista asahi olutta. No lähdin sitten katsomaan voisinko minäkin ostaa jotain. Kaveri liitty etsintöihin mut ei löydetty mitään selkeetä myyntipaikkaa mistä pystyi ostamaan vaikka aivan selvästi jostakin ne ihmiset saivat ruokaa ja juomista hankittua. Noh, sit erään pöydän luona parveili naisia essuissa ja ne näki et selvästi me kuikuiltiin jotakin ni kysyivät ilmeisesti että voisivatko olla avuksi. Eihän me japania osattu eivätkä he englantia mutta tajusin sit vaa sanoa "Asahi" ääneen ni jo ilmeet kirkastuivat. Antoivat tölkit asahia käteen pähkinäpussien kera. No meikähän siinä koitti antaa vuorostaan sitten rahaa, että kai tämä nyt jotain maksaakin mutta eivät ottaneet rahaa vastaan. Sen jälkeen tämä nainen kenen kanssa puhuttii (kuka oli ilmesti pomo tai jotain?) halusi ottaa kuvia meidän kanssa ja lähti viemään meitä kuvattavaksi eri jengin kanssa. Oltiin me hämillään. Että te haluutte antaa meille oluset ja pähkinäpussukat kouraa ja sitten ottaa vielä ryhmäkuvia!

Loputkin meijjän reissuseurueesta tuli paikalle ja siitähän vasta riemu repes. Ilmeisesti kolme blondia ja yks brunette turisteina oli tosi kiinnostavia. Lisäksi yks meijjän kaveri osas vähän japania niin pomonainen sitten innokkaasti selitti hänelle kaikkea tapahtumasta ja bon odori tanssista. Festifaali oli siltä päivää jo loppumassa mutta hän sanoi että voisi opettaa meille tuon tanssin askeleet jos tultaisiin uudestaan seuraavana iltana. Noh, ikävä kyllä ei keretty menemään uudelleen mutta tapahtuma oli ehkä yksi parhaimmista hetkistä Japanin reissun puolella. Ne kaikki ihmiset tanssimassa laulun säestyksellä ja ne essupukuiset tarjoilijat iloisena ottamas meidän kaa kuvia ja selittämässä. Se oli hyvän fiiliksen juhla!

    Aihealueen yhteistyöyritykset