NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Punainen Risti laajentaa Saarijärven vastaanottokeskuksen toimintaa KyyjärvellePunainen Risti laajentaa Saarijärven vastaanottokeskuksen toimintaa Kyyjärvelle

Punainen Risti laajentaa Saarijärven vastaanottokeskuksen toimintaa Kyyjärvelle

20.11.2015 SPR /Terttu Niskanen / AT

Punaisen Ristin Länsi-Suomen piiri käynnistää Maahanmuuttoviraston pyynnöstä useita vastaanottokeskuksia syksyn aikana nopeasti kasvaneen turvapaikanhakijamäärän takia. Länsi-Suomen piirin toiminta-alue käsittää Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat.

Turvapaikanhakijalle ei ole vielä myönnetty pakolaisstatusta eli turvapaikkaa. Hän on saapunut maahan itsenäisesti ja vasta hakee henkilökohtaiseen vainoon perustuvaa turvapaikkaa. Turvapaikanhakijat asuvat vastaanottokeskuksissa ja odottavat turvapaikkapäätöstä. Valtio maksaa vastaanoton kustannukset ja vastaa turvapaikkahakemusten käsittelystä.

Punainen Risti laajentaa Saarijärven vastaanottokeskuksen toimintaa Kyyjärvelle entisiin Suomenselän palvelukodin tiloihin ja kunnan vapaana oleviin vuokra-asuntoihin. Saarijärven vastaanottokeskuksen johtajana toimii Tomi Kuosmanen. Tällä hetkellä Kyyjärven yksikköön on menossa henkilökunnan rekrytointi ja tilojen kalustaminen.

- Haemme juuri nyt neljää ohjaajaa, kahta yövalvojaa, terveydenhoitajaa ja sosiaaliohjaajaa.  Tarkemmat tiedot työpaikoista löytyvät MOL-sivustolta, vastaava ohjaaja Terttu Niskanen toteaa. Toivottavasti saamme paljon ja paikallisia hakijoita.

 - Meillä on tarvetta erityisesti kalustelahjoituksille, Terttu Niskanen kertoo. Lahjoituksia voi tuoda 27.11.2015 ja 28.11.2015 kello 10.00-15.00 välillä. Keskuksen päästyä käyntiin ja tilanteen tarkentuessa tiedotamme mahdollisista lahjoitustarpeista.

Lisätietoa:

Terttu Niskanen, 040 356 3948, terttu.niskanen@vokki.fi