NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Uusi vuosi - uudet kujeetUusi vuosi - uudet kujeet

Uusi vuosi - uudet kujeet

1.1.2016 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Kyyjärven mediamyllärit ry piti sääntömääräisen syyskokouksensa vähälumisissa ja vähälukuisissa merkeissä myllyllä 16.12.2015. Jutun kuvalla ei ole mitään tekemistä varsinaisen syyskokouksen kanssa - tulevaisuuden kannalta kylläkin.

Syyskokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat.

Hallituksen erovuoroiset jäsenet Jukka Mäkelä ja Tuula Härkönen valittiin uudelleen ja uudeksi jäseneksi valittiin Eeva Pölkki. Hallituksen kokoonpano vuodelle 2016 on seuraava: Puheenjohtajana jatkaa Erkki Koivisto ja jäseninä Eevaliisa Hakola, Tuula Härkönen, Jari Lautanen, Anne Mäntynen, Jukka Mäkelä ja Eeva Pölkki. Varajäseninä jatkavat Maija Suuniittu ja Niklas Vuorenmäki. Näitä henkilöitä voi puistaa - jos ei nyt tukasta - niin ainakin hihasta, jos on jotain uusia ideoita tai kehittämistoiveita. Niitä ottaa vastaan myös yllekirjoittanut hallituksen sihteeri. Yhdistyksen toimintaa tarkastelevat ulkopuolisin silmin Helmi Kotanen ja Lasse Kainu.

Yhdistyksellä on yli 200 hallituksen hyväksymää jäsentä, mutta vain murto-osa maksoi jäsenmaksun vuonna 2015. Maksun suuruudesta ja etenkin sen tarpeellisuudesta käytiin hyvää keskustelua. Mylläreillä on hienot toimitilat kunnan keskustassa ja vieläpä työntekijä, joka pitää ne auki ja palvelee asiakkaita päivittäin.  Se on paljon se, mutta jäsenistön pitäisi kuitenkin tuntea saavansa myös muuta vastinetta jäsenmaksulleen esimerkiksi yhdistyksen järjestämiä tilaisuuksia ja tapahtumia sekä koulutusta. Niitä toivottiin ja näillä syyskokouksen evästyksillä hallitus aloittaa toimintansa.

Talousarvio ja toimintasuunnitelma hyväksyttiin. Nopola News täytti 10 vuotta 13.5.2015 ja taustayhdistyksen perustaminen laitettiin vireille lähes samaan aikaan syksyllä 2005. Ne, jotka olivat tuolloin mukana, muistavat varmasti kahdeksan kuukautta kestäneen hankalan rekisteröimisprosessin ja niinpä yhdistyksen virallinen perustamispäivä ajoittuu keväälle 2006. Toimintasuunnitelmasta oli tosiaan kokonaan jäänyt huomioimatta tuleva juhlavuosi, mutta hallitus palaa varmaan tähän heti ensimmäisissä kokouksissaan ja aloittaa suunnittelun.

Jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan ja se on 15 €:a vuodelle 2016. Kyyjärvellä kirjoilla olevat voivat olla yhdistyksen varsinaisia jäseniä ja muut kannatusjäseniä. Tilinumeron ja muut ohjeet jäsenmaksun maksamiseen löydät tästä linkistä. Kiitos jo etukäteen!

Syyskokouksen päätteeksi ideoitiin yhdistyksen toimintaa tulevana vuonna. Vaikka syyskoukseen - Kykyn kokouksen tavoin - osallistui vain kahden käden sormilla luettava määrä jäseniä - keskusteluista jäi kuitenkin sellainen hyvä kutina. Uusi huippuhieno liikuntasali virtellään kuntoon ja se tuo uusia mahdollisuuksia kaikille toimijoille. Viisari ry puolsi mylläreiden 12.000 €:n laitehankinta-avustusta ja ELY:n päätöstä odotellaan alkuvuodesta. Hämeenkoskelle suunnataan 9.1 kertomaan Nopola Newsistä ja virittelemään mahdollista yhteistoimintaa alueen toimijoiden kanssa. Hämeenkoski liittyi Hollolaan juuri tänä päivänä. Kulttuuriperinnön tallentamisesta ja oman identitettin säilyttämisestähän sielläkin on kyse. Nähtäväksi jää otetaanko nyt niitä askeleita, joita on odoteltu jo vuosia.

Journalismia tai ei, mutta 10 vuotta ja 10.000. juttu huhtikuussa 2015 oli mielestämme sellainen saavutus, että sillä kannattaa lähteä tavoittelemaan jopa arvostettua Bonnierin Suuri journalisti -palkintoa. Kilpailuhakemus laadittiin kategoriaan Vuoden journalistinen teko ja enteriä painettiin h-hetkellä. Kilpailuun otettiin ehdotuksia vastaan vuoden loppuun saakka. Sivusto löytyy osoitteesta www.suurijournalistipalkinto.fi

Yhdistys aloittaa vuoden 2016 toimintansa puhtaalta pöydältä (ja lattialta).  Asia nimittäin konkretisoitui uuden vuoden aattona ja aatonaattona, kun myllyn vanhat pölyt saivat kyytitä. Päivi-pari koululta kävi vahaamassa myllyn lattiat ja nyt ne killtävät kuin sen kuuluisan Kallen peukalo. Veikko ja Aaro pyyhki seinät ja asenteli vuosia katosta riippuneet johdot siististi putkiin ja lähipäivinä pöytien alle. Luokassa on nyt hyvä järjestää mitä tahansa koulutusta tai kokousta. Ensimmäisinä siistejä tiloja pääsevät testaamaan turvapaikanhakijat, sillä suomen kielen ja kulttuurin koulutusta on heille tarjolla kolmana päivänä viikossa. Toimittaja Habibille mylläreiden Canonit olivat kuulemma tuttuja ja ainakin hänet nähtäneen kameroiden takana jossain vaiheessa vuotta. Ja ehkä myös kameroiden edessä, jos SPR:n ja mylläreiden ideoima videotuotanto käynnistyy. Myllyn laajempaa remontointia ja Broadcast Cafe -ideaa viedään eteenpäin, mutta rahoituskanavat ovat vielä hakusassa.

Veikon kanssa saatiin ylennys, kun tänä vuonna aattona saatiin olla talkoohommissa lämpimissä sisätiloissa. Tasan vuotta aiemmin oltiin nimittäin säkkipimeässä virittelemässä valokuituja Harsunkankaan pulkkamäessä hiihtoja varten. Nyt valokuituverkko on valmis ja myllärit on omalta osaltaan ja osittain omalla kustannuksellaan pitänyt huolen siitä, että mm. Harsunkankaalta, liikuntasalista, Eräkartanolta, puistosta ja monesta muusta paikasta eri puolilta kuntaa saadaan Live-kuva suoraan myllylle. Ja vaikka UltraHD:na tarvittaessa ja ihan varmasti ensimmäisenä kuntana Suomessa. Suuri kiitos kuuluu myös hyville yhteistyökumppaneille, sillä ilman NestorCables Oy:n, Voimatel Oy:n, JK Cable Worksin ja Rakennus ja hitsaus Ilvolan sekä KSVV Oy:n tukea ja asiaan vihkiytymistä homma ei olisi onnistunut. Kyyjärven kuntaa unohtamatta.

Eevaliisan hieno juttu tiedotuottamisen tuskasta kannattaa lukea ajatuksella. Nopola News ei ole itsestäänselvyys vaan se toimii vain ja ainoastaan aktiivisten toimijoiden ja yhteistyön ansiosta.

Mediarikasta ja yhteisöllistä uudempaa vuotta 2016!

p.s Jutun pääkuva liittyy kiinteästi tulevaan vuoteen, sillä siinä JK Cable Worksin Jukka Ketomäki, Voimatel Oy:n Jari Nurmenrinta ja NestorCables Oy:n teknolgiapäällikkö Seppo Marttila viimeistelevät liikuntasalin valokuituyhteyksiä kuntoon. Se, joka tekniikasta vähänkään ymmärtää, tajuaa kuvasta, että kyseessä on myös yhteyksiensä puolesta Suomen ainutlaatuisin liikuntasali ja myös tuleva mahdollinen uusi koulu on jo huomioitu.