NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Terveisiä VirostaTerveisiä Virosta

Terveisiä Virosta

11.10.2016 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Virossa oli vielä kaunis ruska ja lehdet puussa. Sain olla viime viikonloppuna 7.-9.10. lähetys-ja seuramatkalla keskisessä Virossa.

Matkakumppanina oli Jämsän kristillisen opiston rehtori Jukka Palola ja tulkkina toimi Teuvo Kurhela. Perjantai-iltana seurat olivat Peipsijärven rannalla yksityiskodissa. Lauantaina seurat pidettiin Tarton Paulusse eli Paavalin kirkon seurakuntasalissa, jossa oli myös suomalaisia sanankuulijoita. Tarton yliopistossa opiskelee suomalaisia. Tartossa on myös kansainvälinen koulu, jossa voi opiskella suomeksi ja siellä on suomalainen opettaja. Iltapäivällä seurat olivat taiteilijakodissa Karksi-Nuijassa.

Sunnuntaina oli messu Pauluksen kirkossa, jossa vietettiin syksyistä sadonkorjuun juhlaa. Kirkko on kaunis ja se vihittiin remontin jälkeen uudelleen käyttöön viime syksynä. Kirkon on alunperin suunnitellut suomalainen arkkitehti Eliel Saarinen ja se on rakennettu vuosina 1915-19. Seuramatkamme viimeinen tilaisuus oli Rämpsissä, jossa kylätalolla oli kahden lapsen; Anteron ja Annabelin kastejuhla. Heistä tuli kasteen jälkeen Tarton Paulusse ev.lut. kogudun eli seurakunnan uusia jäseniä. Virossa ei ole samanlaista kansankirkkoa kuin meillä. Henkilöseurakunnan jäsenet voivat asua muuallakin kuin sillä paikkakunnalla, missä on kirkko ja varsinainen seurakuntatoiminnan alue.

Terveisiä lähetettiin kovasti Suomeen ja Kyyjärvelle!

Kuvassa on Tarton Paulusse kirkko