NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Salainen(?) ilta seurakuntasalissaSalainen(?) ilta seurakuntasalissa

Salainen(?) ilta seurakuntasalissa

25.10.2016 Kyyjärven seurakunta / Riitta Kytölä

Tiedätkö mitä yllä oleva kuva tarkoittaa?

Se on kala, kreikaksi ikhtys. Se oli kristittyjen ensimmäinen uskontunnustus ja tarkoittaa, että Jeesus Kristus on Herra.
Ensimmäisillä vuosisadoilla Rooman valtakunnassa vainottiin kristittyjä. Kristitty kohdatessaan tuntemattoman ihmisen saattoi puolihuolimattoman näköisesti piirtää jalallaan hiekkaan puolikaaren. Jos tuo uusi tuttavuus oli myös kristitty, hän täydensi kuvion piirtämällä toisen puolikaaren, niin että syntyi kalan kuva. Siitä tiedettiin, että ollaan molemmat Jeesuksen seuraajia ja voidaan luottaa toisiimme.

Meidän ei onneksi tosissaan - ainakaan vielä - tarvitse kokoontua salaa eikä tunnistaa toisiamme tällaisella salakielellä.

Niinpä tervetuloa seurakuntasaliin torstaina 27.10 kuulemaan niistä ihmisistä, joille tuo edelläkuvattu voi olla todellisuutta tänäänkin. Satu Hauta-aho Sanansaattajat -lähetysjärjestöstä on siellä kertomassa tämän päivän vainotuista kristityistä.

Monet ehkä muistavat, että Satu oli mukana täällä muutama vuosi sitten järjestetyssä "Turkkilaisessa illassa". Satu kertoi, että hänen sydämensä palaa myös tälle aiheelle, joten koskettava ilta on varmaan tulossa. Ilta seurakuntasalissa alkaa kello 18 kahvitarjoilulla. Nähdään siellä!