NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Yritysmessujen järjestäjät kuva: Sanni Aho
Keski-Pohjanmaalla yritystä riittääKeski-Pohjanmaalla yritystä riittää

Keski-Pohjanmaalla yritystä riittää

1.5.2017 Perhon lukio Tuija Keränen

Tässä tunnelmia parin viikon takaa - ensi lauantaina tapahtuu!

Lauantaina 6.5.2017 Perhon koulukeskuksella järjestetään maakunnallinen messutapahtuma. Vetovastuussa tästä tapahtumasta ovat Perhon lukiolaiset yhteistyössä Perhon kunnan kanssa. Messut järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa, mutta aikomuksena olisi vuosittainen tapahtuma. Tämän vuoden teemana toimii "paikallisuus laajasti ymmärrettynä".

Messujen tuotot menevät lukiolaisten abivuoden opintoretkikassaan. Siinä missä normaalisti rahaa kerättäisiin pienimuotoisilla kahvituksilla ja myyntitöillä, päätimme ottaa rohkean askeleen ja tehdä jotain suurempaa.

 

Mitä tehty?

Ajatuksen tultua ensimmäistä kertaa ilmoille olivat melkein kaikki jo täysillä mukana. Itse tapahtuman tarkempi suunnittelu lähti hyvin vauhtiin ja ensimmäiset vastuutehtävät jaettiin. Kaikille olisi luvassa jotain työtä jo ennen messuja tai messujen aikana.

Messujen järjestäminen saattaa kuulostaa helpolta, mutta tarkemmin mietittynä siihen sisältyy valtavasti työvaiheita ja suunnittelua. Päivää varten pitää olla messuohjelmaa, joka sisältää viihdettä sekä asiaa. Kahvilan ja ruokailun järjestämiseen täytyy arvioida tarvittavien ainesten määrät, hankkia kyseiset ainekset, valmistaa tarjoiltavat sekä tarjoilla itse messupäivän aikana. Suurimpana työnsarkana on teknisen puolen toteutus, joka vastaa liikenteenohjauksesta, äänentoiston suunnittelusta ständien rakentamisesta sekä monesta muusta päivän onnistumiseen vaikuttavasta tekijästä.

Eniten aikaa vei ja vie markkinointi. Puhelut, sähköpostien kirjoittelu ja mainosten myynti ovat monelle uutta, mutta myös palkitsevaa työtä.

Messujen järjestäminen ei siis olekaan ihan pikkujuttu, vaan töitä vaativa projekti. Olemme kuitenkin täysillä mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa päivää.

Olemme myös osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa, jonka teemana on "yhdessä" ja "tulevaisuus". Messut toteuttavat juuri nämä kriteerit, sillä aherramme yhdessä ja yhteistyössä erinäisten yritysten ja medioiden kanssa. Toiminta on myös tulevaisuuteen tähtäävää, sillä me opiskelijat saamme käytännön kokemusta erilaisista töistä ja tuemme paikallista elinkeinoelämää.

 

Messuvastaavien fiiliksiä

Messut ovat tuottaneet työtä itse kullekin, mutta eniten tästä työmäärästä on langennut markkinointivastaavien, Jasmin Alangon ja Juho Isomöttösen harteille.

"Työ on ollut mielenkiintoista ja olen oppinut paljon uutta, muun muassa yritysten kanssa neuvottelemista. Haasteellisimpia olivat ensimmäiset puhelut. Nekin muuttuivat mukaviksi, kun pääsi hommasta jyvälle. Tällä hetkellä on hieno fiilis ja uskon, että messuista tulee hyvät."

- Juho Isomöttönen

"Messuja on ollut hauska järjestää. Välillä on ollut melko haastavaakin, mutta pääasiassa työ on ollut mielenkiintoista ja palkitsevaa. On mahtavaa, kuinka kaikki yritykset ja muut yhteistyökumppanit ovat lähteneet niin innolla mukaan!"

- Jasmin Alanko

 

Mitä tällä hetkellä?

Mitä lähemmäksi toukokuu hiipii sitä vilkkaammaksi ja jännittyneemmäksi ilmapiiri muuttuu. Markkinointi jatkuu vahvana ja käytännön järjestelyjä itse päivää varten on aloitettu. Yritykset ja muut yhteistyökumppanit tukevat ja ovat täysillä mukana, mikä helpottaa ja tekee työstämme hauskaa ja mielenkiintoista. Uskomme, että päivä tulee olemaan menestys.

Toivotamme kaikki tervetulleiksi vilkaisemaan, millaista vahvaa yritystoimintaa täältä Keski-Pohjanmaalta löytyy.

Päivän ohjelmaa voit käydä selailemassa jo verkkosivuillamme http://yritysmessut.perho.com/