NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Vietettiin pyöreitäVietettiin pyöreitä

Vietettiin pyöreitä

9.10.2017 Kyyjärven seurakunta / Minna Erkkilä

Sateentihkuinen sää ei haitannut sitä iloista joukkoa, joka saapui pyhäiltana kirkkoon messuun ja syntymäpäiväjuhliin.

Päivän kirkollisena aiheena oli Kristityn vapaus. Messun toimitti Tarja-kirkkoherra, kanttorina ja kuoronjohtajana toimi Minna, suntiona ja ehtoollisavustajana Juha ja esirukouksen oli kauniisti laatinut Riitta. Kirkkokuoro lauloi päivän psalmin ja monta tuttua laulua. Kaisa Tamminen soitti huilulla kuoron mukana ja ehtoollisen aikana kauniin Sarabanden. Messun jälkeen päästiin kirkkokahville. Täytekakkua oli runsaasti, kuten oli luvattukin, ja se näytti maistuvan juhlaväelle. Yksi ja toinenkin taisi tehdä santsikierroksen kakun äärelle.

"Koittanut on juhlapäivä suuri, onnittelut tuomme ystävälle." laulettiin syntymäpäiväjuhlassa, jota vietettiin messun ja kirkkokahvin jälkeen. Oli mukava, että kenelläkään ei näyttänyt olevan kiire pois, vaan saimme isolla joukollla nauttia myös "seurustelun sakramentista".

Kirkkokuoro lauloi aluksi onnittelulaulun Olkoon ylläsi kirkas taivas. Tarja-pappi piti puheen, jossa hän runomuotoisesti kehotti meitä kaikkia rakastamaan, arvostamaan ja kohtelemaan itseämme kuin parasta ystävää. Olemme Jumalan kuvia ja hänen luomistyönsä täydellisiä tuloksia, siksi ei kenenkään pidä vähätellä eikä aliarvioida itseään.

Musiikkia esitti Sauli Mäkelä viululla. Hän ja Liisa-vaimonsa olivat paikalla myös kutsuttuina päivänsankareina. Saulin viulu soi lempeästi ja rauhoittavasti, sitä olisi jaksanut kuunnella pitempäänkin. Saulilla on taito saada nuotit elämään.

Riitta luki juhlittaville runon Anni Korpelan runokirjasta, jonka päivänsankarit saivat lahjaksi seurakunnalta. Runo kertoi hauskasti siitä, miten "majamme"  ajan kanssa rapistuu korjauskelvottomaksi, mutta kerran perillä se on uusi ja vanhenematon. Mukavia ja koskettavia lukuhetkiä jokaiselle kirjan saaneelle!

Juhla päättyi kiitosvirteen ja kirkkokuoron iltalauluun Taas kun ilta saa. Meillä on paljon kiitoksen aiheita jo eletyn elämän ajalta. Kaikkein suurin kiitos kuitenkin taivaan isälle siitä, että me saamme uskolla omistaa iankaikkista elämää, jossa ei majamme enää vanhene, jo täällä ajassa Jeesuksen sovitustyön vuoksi. Toivotamme terveyttä ja monia onnellisia ja Jumalan siunaamia elinvuosia kaikille 60- ja 70-vuotiaille. Taivaan isä hoitakoon myös heitä, jotka eivät sairauden tai muun syyn vuoksi päässeet paikalle.